Kılıçdaroğlu: Uyuşturucu baronları at koşturuyor, bu siyasi bir tercih

Kılıçdaroğlu: Uyuşturucu baronları at koşturuyor, bu siyasi bir tercih
Kılıçdaroğlu, "İstanbul, şu anda uyuşturucu baronlarının at koşturduğu bir yer. O kadar rahatlar ki ‘Kimse bize dokunamaz’ diyorlar. Ve kimse dokunmuyor. Hapse girmiş uyuşturucu baronlarını bile çıkardılar hapisten" dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da düzenlenen Millet Buluşması'na katıldı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Öyle bir illet ile karşı karşıyayız ki bu illetle mücadele etmek zorundayız. Eğer bir evde bir uyuşturucu bağımlısı varsa annesi, babası, çocuğunun uyuşturucu kullanmasını başkasının bilmesini istemiyor. Yıllardır ben bunu araştırıyorum, üniversitelerde hocalar araştırıyor. Bu illet bulaştığı andan itibaren evde huzur kalmaz. O nedenle benim bu millete bir sözüm var. Her evde huzurun olmasını istiyorum, her evde bereketin olmasını istiyorum. Bu illet ile mücadele etmek gerekiyor.

"Türkiye son 10 yılda uyuşturucunun merkezi haline geldi"

Türkiye, özellikle son 10 yılda, altını çiziyorum, özellikle son 10 yılda bütün uyuşturucuların neredeyse merkezi haline geldi. Ta Güney Amerika’dan, önce Afrika’ya, sonra Türkiye’ye getiriliyor. Asya’dan, Afganistan’dan, bütün o sınırlar aşılarak yine Türkiye’ye getiriliyor. Önce fakir ailelerin çocukları uyuşturucuya alıştırılıyor. Bir arkadaşımızın dediği gibi, bedava veriyorlar. Arkasından bunlar torbacı haline getiriliyor. Ben, o fakir ailelerin sorununu çözmek zorundayım. Bu benim için bir namus borcudur.

"Bu bir siyasi tercih"

Nasıl olur da ta kalkacaksınız, Afganistan’dan uyuşturucu getireceksiniz. Gemilerle uyuşturucular getirilecek, nasıl aşılacak? Bunun bir siyasi tercih olduğunun da altını çizmek isterim. Eğer deseler ki uyuşturucu konusunda siyasi otorite, ‘Kardeşim, bunu engelleyin’… Vallahi billahi polise yetki versinler ve siyasiler dokunmasın, bütün uyuşturucu baronlarını, gider kulaklarından tutar, hâkimin karşısına çıkarırlar. Ben bunu adım gibi biliyorum.

Türkiye'nin bu tablodan çıkması lazım. Bu işin sorumlusu neden bu ülkeyi yönetenler? Şunun için; para bitti, her şeyi sattılar, fabrikaları sattılar, arsaları sattılar, yine para yok. Bu sefer kanun çıkardılar; 'Yurt dışındaki bütün kirli paranı Türkiye’ye getirebilirsin. Uyuşturucu paralarını getirebilirsin.' Tam sekiz sefer kanun çıkardılar. ‘O parayı, uyuşturucu baronlarının parasını Türkiye’ye getirin ne savcı ne polis ne mahkeme, hiç kimse size dokunmayacak.’ Ve bunlar paraları getirdiler. Paraları getirirken kendileri de geldiler.

"Uyuşturucu baronları at koşturuyor"

İstanbul, şu anda uyuşturucu baronlarının at koşturduğu bir yer. O kadar rahatlar ki ‘Kimse bize dokunamaz’ diyorlar. Ve kimse dokunmuyor. Hapse girmiş uyuşturucu baronlarını bile çıkardılar hapisten. Şimdi sizin düşünmeniz lazım. Ülkeyi bu batağın içine sokanlara sizin oy vermemeniz lazım. Bu illetten çocuklarımızı kurtarmak gerekiyor. Bizim evlatlarımız zehirleniyor.

"Kökünü kazıyacağız"

Mücadele nasıl olacak? Bir; uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağız. Allah nasip eder, sizlerin oylarıyla Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğumda ilk yapacağım, bu uyuşturucu baronlarının kökünü kazımak olacak. Hiç birisini Türkiye’de tutmayacağım.

Bunun yolu; sandığa gideceksiniz, elinizi vicdanınıza koyup oyunuzu öyle kullanacaksınız. O evlatlar, hepimizin evladıdır. Bir annenin, babanın yaşadığı dram, hepimizin ortak dramıdır. Onun başına gelen, yarın bizim başımıza da gelir.

Afganistan’dan buraya gelirken milyar dolarlar dönüyor. Gemilerle Güney Amerika’dan gelirken milyar dolarlar dönüyor. Türkiye’de imalatçıları var. Kimin nerede uyuşturucu imal ettiğini herkes biliyor. Adresi de yeri de şahıs da belli. Ama polis yakaladığında hemen polise müdahale; ‘Sen niye yakaladın’. Başı belaya giriyor, polisi sürüyorlar. Bu memleketin namuslu polisleri, bürokratları var. Yeter ki siyasetçi de namuslu olsun, siyasetçi de bu milletin hakkını, hukukunu gözetsin. Bunu yapacağız. Hiç endişe etmeyin; onların gözünü çıkaracağım, bu topraklardan süreceğim.

"Bana iki kesim karşı"

Bir devlet, meşru zeminde olmak zorundadır. Yani bir devlet, kirli paraya ihtiyaç duymaz. Eğer bir devlet, bir siyasi otorite, kirli paraya ihtiyaç duyuyorsa uyuşturucu baronlarının adamı olur. Benim cumhurbaşkanlığı adaylığıma iki kesim çok karşı. Birisi uyuşturucu baronları, diğeri de Beşli Çeteler. Beşli Çeteleri de temizleyeceğim, uyuşturucu baronlarını da temizleyeceğim.

Öyle bir noktaya geldik ki uyuşturucu baronları da kendi hesaplaşmalarını Türkiye’de yapıyorlar. Her birisi yabancı ülkelerden gelmişler, kendi çıkarları için Türkiye’de hesaplaşıyorlar. Birbirilerine silah çekiyorlar, öldürüyorlar ve bu ülkeyi yönetenler sadece seyrediyor. Bu topraklarda onlara yer yok dememiz lazım.

Bu toplantıyı yapmamın nedeni de şu; bakın, her şey konuşuldu. Bir seçime gidiyoruz, ama bu belayı konuşmuyorlar. Niye? ‘Uyuşturucu baronlarını kızdırırız, onlar bize para veriyor’ diye. Onların vereceği paraya lanet olsun. Temiz para, helal para lazım.

Ayın 28’inde sandığa gideceğiz. Vatanını seven sandığa gitsin. Vatanını, evladını, çoluk çocuğunu seven, bu beladan kurtulmak isteyen herkes sandığa gitmeli ve oyunu kullanmalı. ‘Yeter artık’ demeliyiz.

"AMATEM'ler yetersiz"

‘Sigortası olmayanlar nasıl tedavi olsun’ diye bir anne ifade etti. Geliri olmayanlar nasıl olacak? Doğru. Zenginin hadi durumu iyidir, burada değil Avrupa’da tedavi olabilir. Ama gariban aileler, o ailelerin evlatları ne olacak? AMATEM’ler var, son derece yetersiz. O merkezler, bazıları yeniden uyuşturucunun satıldığı merkeze dönmüş durumda. Bu konuda da binlerce şikayet geliyor. Biliyoruz.

10 yaşındaki çocuk bile bunu satıyorsa, satanların altında lüks araba, kullananlar da garibanlarsa bunu kimsenin unutmaması lazım. En son konuşan baba dedi ki ‘Benim bir siyasi görüşüm yoktur ama uyuşturucuyla Kılıçdaroğlu mücadele edeceğini ifade etti’. Herkesin siyasi görüşüne, inancına, kimliğine saygılıyım ama o belalara karşı ortaklaşmalıyız. O belalar beni de sizi de en garibanını da ilgilendiriyor. Uyuşturucu belasına karşı hepimizin ortak mücadele etmesi lazım. Ben, bunun sözünü veriyorum. O uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım. Bu topraklarda yaşatmayacağım. Bu topraklara uyuşturucu getirenlere de en ağır cezaların verilmesi için her şeyi yapacağım.” (ANKA)

Gündem