Kılıçdaroğlu Yaman'ın atanması hakkında ilk kez konuştu: 'Araştırma yapacak zamanım yoktu, bilseydim elbette atamazdım'

Kılıçdaroğlu Yaman'ın atanması hakkında ilk kez konuştu: 'Araştırma yapacak zamanım yoktu, bilseydim elbette atamazdım'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, danışmanlığına atadığı Perinaz Mahpeyker Yaman hakkında "O koşullarda araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım" açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk'e ve kendisine hakaret edip laikliği sorguladığı paylaşımları ortaya çıkan Perinaz Mahpeyker Yaman'ı "Kadın ve Aile Politikaları konusunda çalışmalar yürütmek üzere Genel Başkan Danışmanı" olarak atadı.

Atama ise hem parti içinden hem de CHP'lilerden ciddi tepki geldi. Konuya dair ilk kez konuşan Kılıçdaroğlu, "Bu mesajlarını bilseydim atamazdım" dedi.

Halk TV yazarı Fikret Bila'yla bir söyleşi gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, "Sosyal medyada Atatürk’e ve size ağır ifadeler kullanan Perinaz Yaman’ı neden danışmanlığa atadınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

'Bir arkadaşım tavsiye etti'

"O günlerin koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım. Bir arkadaşım tavsiye etti. 'AK Parti Kadın Kolları’nda çalışmış. Hayatın gerçeğini görmüş CHP’ye geçmek ve CHP için çalışmak istiyor' dediler. Batman’da desteği olan bir isim, bu ilde katkısı olur diye önerildi. Ben de o günlerde bir gün bir ilde, ertesi gün başka ilde çalışıyorum. Oradan oraya koşturuyorum. İncelemeye zamanım yoktu. Danışmanları bölgelerinde etkili olan isimlerden seçiyorduk ki seçim öncesi gidip orada çalışsınlar. Çoğu bu amaçla alınmıştır. Seçimden sonra da hepsinin görevi bitti. Kamudan gelen danışman arkadaşlarımız hariç."

'Çok ağır, ölçüsüz eleştiriler yapıyorlar'

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Şimdi çok ağır, ölçüsüz eleştiriler yapıyorlar. Eleştirileri elbette saygıyla karşılıyorum. Ancak nezaket sınırlarını aşmaması lazım. Eğer seçimleri kazansaydık o zaman belki bizim politikamızı yere göğe sığdıramayacaklardı.”

'Doğru bir politikaydı' savunması

CHP lideri, seçim kampanyasında kendilerine oy vermeyen muhafazakar kesimlere ulaşma çabasından politikadan beklediği sonucu alıp almadığı yönündeki soruya da şu yanıtı verdi:

"CHP’ye uzak toplum kesimlerine ulaşmak ve onları ikna etmek politikamız doğru bir politikaydı. Doğru olmasaydı yüzde 48 oy alamazdık. CHP’nin oyu yüzde 25 olduğuna göre demek ki bu politikanın olumlu katkısı olmuş. Biz toplumda iktidarın yarattığı kamplaşmayı, düşmanlaştırmayı, gerginliği ortadan kaldırmak, bir barış ortamı yaratmak için bu politikaya yöneldik. Her kesimle temasa geçtik. Ben her kesimden kanaat önderleriyle 2,5 yıldır bu barış ortamını, kucaklaşma ortamını sağlamak için görüşmeler yapıyorum. İzlediğimiz politikanın doğru olduğunu düşünüyorum. Bu politika değerlendirilirken CHP’nin Atatürk’ten, laiklikten koptuğu eleştirileri ise haksız eleştirilerdir.” (Kısa Dalga)

Gündem