'Kılıçdaroğlu yerel seçiden sonra partiyi bırakacak' iddiası

'Kılıçdaroğlu yerel seçiden sonra partiyi bırakacak' iddiası
CHP kulislerinde, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda kazanması halinde partiyi güvenli limana götürüp bırakacağı konuşuluyor. Güvenli liman ise yerel seçimler olarak ifade ediliyor.

14-28 Mayıs seçimlerinden yenilgiyle çıkan CHP, “değişim” çağrıları eşliğinde kurultaya gidiyor.

4-5 Kasım’da yapılacak kurultayda CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkanı Özgür Özel’in yarışacağı neredeyse kesinleşti.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, seçimin kolay geçmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu ekibi temkinli olsa da günün sonunda sürpriz olmayacağı görüşünde.

Kılıçdaroğlu'nun seçimi yeniden kazanması durumunda yerel seçimden bırakacağı iddia ediliyor.

Kılıçdaroğlu’nun uzun yıllardır yakın çalışma ekibinde olan bir kurmayı, “Kemal Bey partiyi güvenli limana götürüp bırakacak” dedi.

Bu görüş CHP kulislerinde başka birçok siyasetçi tarafından dillendirilirken, Kılıçdaroğlu’nun kurultaydan 850 oyla genel başkan olarak ayrılacağını iddia eden bir partili de “Genel başkan yerel seçim sonrası bırakacak” dedi.

Başka bir partili ise seçim sonrası toplanacak bir tüzük ve seçimli olağanüstü kongrede daha gerçek bir değişim tartışması yapılacağını savunarak, “Sayın genel başkanın o süreçte bırakacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Politika