Selvi: Kılıçdaroğlu'na konuşma metnini yırttıran vekillerin 'tıpış tıpış' itirazıymış

Selvi: Kılıçdaroğlu'na konuşma metnini yırttıran vekillerin 'tıpış tıpış' itirazıymış
Kılıçdaroğlu'nun "Ya bana katılın ya önümden çekilin" çıkışından önce bir grup milletvekili ile görüştüğü belirtildi. Hürriyet yazarı Selvi'nin iddiasına göre vekiller Kılıçdaroğlu'na "Ekmeleddin İhsanoğlu olayında olduğu gibi yeni bir ‘Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz’ muamelesi ile karşılaşmak istemiyoruz" demiş.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşma metnini değiştirerek yol arkadaşlarına "Ya bana katılın ya önümden çekilin” demişti. CHP içinde bir rahatsızlığın işareti olarak değerlendirilen bu sözlere ilişkin açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları söylemişti: “Vatanına bağlı bütün kesimleri yol arkadaşım olarak kabul ettim ve onlara çağrı yaptım. Bizim vatanını satanlarla kavga etmemiz lazım. Eğer yol arkadaşı olmak istiyorsanız buyrun gelin yürüyeceğiz. Eğer mevcut durumdan memnunsanız yolunuz açık olsun, ayrılın bizden."

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bu konuşmadan önce Kılıçdaroğlu’nun bir grup milletvekili ile görüştüğünü ileri sürerek yazısında şu kulis bilgilerini aktardı: " İleri sol kanatta yer alan milletvekillerinin Kılıçdaroğlu’na, “Cumhurbaşkanı adayını son anda öğrenmek istemiyoruz.

Ekmeleddin İhsanoğlu olayında olduğu gibi yeni bir ‘Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz’ muamelesi ile karşılaşmak istemiyoruz. ‘Tıpış tıpış’ı tabanımıza izah edemedik. Yeni bir tıpış tıpış olayına meydan verilmemesi için cumhurbaşkanı adayının önce Parti Meclisi’nde ve Meclis grubunda tartışılması gerektiğine inanıyoruz.

Cumhurbaşkanı adayını sağ partilerden sonra öğrenmeyelim” dedikleri ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun ise milletvekillerini ikna etmek yerine sinirli bir şekilde daha önce hazırladığı konuşma metnini yırttığı anlatılıyor..."

YAZININ TAMAMI

Politika