Kılıçdaroğlu'na linç girişimine yaralama davası: "Aynı saldırı Erdoğan'a yapılsaydı?

Kılıçdaroğlu'na linç girişimine yaralama davası: "Aynı saldırı Erdoğan'a yapılsaydı?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta bir asker cenazesinde yapılan linç girişimi ile ilgili açılan üçüncü davada da sanıklara “öldürmeye teşebbüs” yerine “yaralama” suçundan ceza istenmesine avukatından sert tepki geldi.


Kılıçdaroğlu’nun avukatından linç girişimine “yaralama” davası açılmasına tepki geldi: “Aynı saldırı Erdoğan’a yapılsaydı dava böyle mi açılırdı?”
Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Kısa Dalga’ya yaptığı değerlendirmede, olayın peşini bırakmayarak davayı açtırdıklarını belirterek “Elbette normalde savcılık dava açıyor ama bu davayı açtırtan biziz. Olayın peşini bırakmadık en baştan itibaren. Kendimiz bütün videoları izleyerek kişilerin belirlenmesi için yoğun çaba içine girdik. Elde ettiğimiz bilgileri savcılığa sunduk. Bu çerçevede bu kişilerle ilgili dava açıldı” dedi.

“Öldürmeye teşebbüsten açılmalıydı”

Savcılığın sanıklara yönelttiği suçları bu haliyle kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirten Çelik, “Özellikle yaralama yönünde yapılan değerlendirme kabul edilemez. Biz en baştan itibaren şunu ifade ettik: İnsanların büyük çoğunluğunun ‘öldürün, yakın, gömün’ gibi tehdit sözleri söylediği bir ortamda, sopalarla, bıçaklarla, çekiçlerle taşlarla genel başkanı öldürme kastıyla hareket eden insanlar varken, genel başkanın kurtulmasını engellerken isnat edilecek suç kesinlikle öldürmeye teşebbüs olmalıdır.











“Mahkeme görevsizlik vermeli”

Biz mahkemenin görevsizlik kararı vermesini ve dosyayı ağır cezaya göndermesi gerektiğini düşünüyoruz. 
Öldürmeye teşebbüs suçundan ceza verilirse ancak hak ettikleri cezayı almış olacaklardır. Diğer suçlar yani hürriyeti tahdit, mala zarar verme, hakaret suçlarından da ceza verilmeli çünkü o suçlar da işlendi. Ama Sanıkların iradesinin, kastının öldürmeye yönelik olduğu video görüntü kayıtları ile tamamen açığa çıktı. 

“Saldırı Erdoğan’a yapılsaydı?”

Düşünün bu olay sayın Erdoğan’a ya da AKP’li siyasilere yönelik olsaydı davanın yaralama suçundan açılma ihtimali olabilir miydi? Ya da eyleme katılanların serbest kalma ihtimali var mıydı?
Cumhurbaşkanına salt hakaret suçundan bile insanlar tutuklanırken böylesine vahim eylemler içeren hiç kimsenin tutuklanmaması çifte standardı net şekilde ortaya koymuştur.”

Gündem