Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan'a: Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarını Londra’daki bir avuç tefeciye teslim ettiniz!

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan'a: Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarını Londra’daki bir avuç tefeciye teslim ettiniz!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’nın kasasından çıkan 128 milyar dolar için “Yurt dışına kaçmak isteyen yabancılara verilen paradır. Rüşvettir. Adamlar yurt dışına çıktı. 83 milyon vatandaşın alın teriydi” diyerek 5 soru yöneltti.

Gara operasyonu sonrasında olduğu gibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’nın kasasından nasıl çıktığı tartışma konusu olan 128 milyar dolarlık rezerv için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 5 soru yönelterek “128 milyar dolar, yurt dışına kaçmak isteyen yabancılara verilen paradır. Rüşvettir. Adamlar yurt dışına çıktı. 83 milyon vatandaşın alın teriydi. Sen ve damadın el ele verdiniz, Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarını Londra’daki bir avuç tefeciye teslim ettiniz! Haftaya bir avuç tefeciye yüzde 90 kazançla büyük avantajlar kazandırdıklarını anlatacağım" dedi. 

” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Merkez Bankası döviz rezervi ile ilgili şu 5 soruyu yöneltti:

  1. Bu satış hangi yöntemle yapıldı? 
  2. Bu satış hangi tarihlerde yapıldı?
  3. Hangi kurdan, ne kadar döviz satıldı?
  4. Bu ticaretin alıcıları kimler?
  5. Bu satış işleminin altında kimlerin imzası var?

Bahçeli’ye eleştiri

Kamu ihalelerinin gözde holdinglerine de değinen Kılıçdaroğlu, “Beşli çete büyüdü. Bankada dövizi olanların durumu iyi.  Devlete dolarla altınla borç verenler var. Bütün bunlar olurken yerli ve milliyiz ayaklarıyla yapıyorlar.  Sayın Bahçeli bu tablonun neresi yerli ve milli?” diye sordu.

Dokunulmazlıklar konusunda beyefendi kararını vermiş zaten...

İktidarın milletvekili dokunulmazlıkları konusundaki tavrını da eleştiren CHP lideri, şunları söyledi:

“Dokunulmazlıkları gerçek anlamda kaldırılabilmesi için Türkiye’de yargı bağımsızlığı olması lazım. Yargı bağımsızlığının olmadığı bir ülkede milletvekilinin dokunulmazlık dışında bir güvencesi yoktur. Milletvekilliğinin dokunulmazlığını kaldırmak için sayısal yeterliliğiniz var.Bu teminatın, bu güvencenin kalkmaması lazım. Milletvekilliği dokunulmazlığı kaldıracaksak tarafsız yargı olmalı. Dokunulmazlıklar siyaseti kendi arzularına göre dizayn etme alanı değildir. Aradan 6-7 geçmiş şimdi Millet İttifakı’nı nasıl bozabiliriz diye yola çıkıyorlar. Fezlekeleri getirelim, CHP zor durumda kalsın. CHP haksızlıklar karşısında susmaz. Bir milletvekilinin dokunulmazlığı bir kişinin iradesine terk edilemez. Talimatla el kaldırıyorsanız burada irade yok demektir. Beyefendi kararını vermiş zaten. Sonra bu memlekette adaletten söz ediyoruz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytansa o şeytan asla olmayacağız."

Gündem