Kılıçdaroğlu'ndan 'Aday mısınız?' sorusuna yanıt yok

Kılıçdaroğlu'ndan 'Aday mısınız?' sorusuna yanıt yok
Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere yaptığı toplantıdan sonra gazetecilerin "Aday mısınız?" sorusunu yönelttiği Kılıçdaroğlu sessiz kaldı. Toplantıya ev sahipliği yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise “Pazartesi görüşmek üzere inşallah” demekle yetindi.

Millet İttifakı liderlerinin cumhurbaşkanı adayı konusunu görüşmek üzere yaptıkları tarihi toplantıdan ilk ayrılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise toplantı çıkışında gazetecilerin "Aday mısınız" sorusunu yanıtsız bıraktı. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da toplantının tamamlanmasıyla Saadet Partisi’nden ayrıldı.

Duvar'ın haberine göre, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan gazetecilerin adaylık sorusuna, "pazartesi" yanıtını verirken, Karamollaoğlu, “Pazartesi görüşmek üzere inşallah” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu daha sonra sosyal medya hesabında "Ortak bir anlayışla mutabakata vardığımız değerli genel başkanların her birine teşekkür ediyorum" paylaşımını yaptı.

CHP ve İYİ Parti liderleri Kılıçdaroğlu ve Akşener toplantının ardından partilerinin genel merkezilerine geçti. İki lider de genel merkezlerindeki yöneticilerle kısa değerlendirme toplantıları yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu toplantının ardından partisinin genel merkezine geçerek burada bulunan MYK üyeleriyle kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Edinilen bilgiye göre MYK üyeleri Kılıçdaroğlu’na "Hayırlı olsun" dedi, ancak Kılıçdaroğlu "Pazartesi gününü bekleyin" demekle yetindi.

Akşener 81 il başkanını topluyor

Öte yandan, Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in 81 il başkanını Ankara'ya çağırdığı ve yarın cuma namazı sonrası toplantı yapılacağı belirtildi. (Kısa Dalga)

Politika