Kılıçdaroğlu’ndan Akbelen’deki ‘seyyar tuvalet’ engeline tepki: Bu büyük bir baskı

Kılıçdaroğlu’ndan Akbelen’deki ‘seyyar tuvalet’ engeline tepki: Bu büyük bir baskı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Akbelen ormanlarında vatana sahip çıkmak için mücadele eden vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarını dahi giderememesi için, başlarına jandarma dikmek asla kabul edilemez” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akbelen Ormanı’nda ağaçları savunan köylüler ve aktivistler için getirilen seyyar tuvaletlerin engellenmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Bu büyük bir baskıdır” dedi.

Bugün “Devletin görevi bu mu” manşetiyle çıkan Karar Gazetesi’ni sosyal medya hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

“Akbelen ormanlarında vatana sahip çıkmak için mücadele eden vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarını dahi giderememesi için, başlarına jandarma dikmek asla kabul edilemez! Bu, hem korkunç bir baskıdır hem de böyle bir emir vermek köklü Jandarma Teşkilatımıza büyük saygısızlıktır.”

Ne olmuştu?

Akbelen Ormanı'nda ağaç kesimine karşı nöbet tutanlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği seyyar tuvaletlerin alana girişine izin verilmemişti. Jandarma, seyyar tuvaletlerin etrafını kalkanlarla korumaya alırken, 2 kişi gözaltına alınmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem