Kılıçdaroğlu’ndan Bakan Koca’ya: Aşıda Erdoğan sana doğru bilgi vermiyor

Kılıçdaroğlu’ndan Bakan Koca’ya: Aşıda Erdoğan sana doğru bilgi vermiyor
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Koca’ya “Size aracı yok diyen kişiyi iyi tanıyın. Doğru bilgi vermiyor. Sana doğru bilgiyi bu kardeşin veriyor. Erdoğan sana doğru bilgi vermiyor. Aldatıyor. O anlaşmayı ben sana gönderebilirim” diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çin’den gelen 1 milyon doz ücretsiz Sinovac aşısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Devlet Malzeme Ofisi’yle Sinovac’ın yaptığı anlaşma benim elimde var, senin bulamadığın o anlaşmayı ben sana gönderebilirim. Size aracı yok diyen kişiyi iyi tanıyın. Doğru bilgi vermiyor. Sana doğru bilgiyi bu kardeşin veriyor. Erdoğan sana doğru bilgi vermiyor. Aldatıyor” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup toplantısında, şunları söyledi:

“Çin’den 1 milyon doz aşı bedava alındı mı? Bedava alınan aşı 12 dolardan 12 milyon dolara fatura edildi mi?  Cevap veriyor (Sağlık Bakanı); bu kesinlikle doğru değil, biz anlaşmamızı doğrudan Sinovac ile yaptık diyor. Aracı olan firmanın adını açıkladım. Koca'dan yanıtı şunun için istedim. Size aracı yok diyen kişiyi iyi tanıyın. Doğru bilgi vermiyor. Sana doğru bilgiyi bu kardeşin veriyor. Erdoğan sana doğru bilgi vermiyor. Aldatıyor. O anlaşmayı ben sana gönderebilirim. Sayın bakanın unutmaması gereken bir şey var. Rantın olduğu yerde akbabalar vardır.  Keymen İlaç, Devlet Malzeme Ofisi'ne gerekli teminat veremiyor. Çin'deki firma bunu teyit edemiyor. Sayın Bakanın bunlardan haberi var mı? DMO kime bağlı? Hazine ve Maliye Bakanı. Cevap vermesi gereken kim? Hazine ve Maliye Bakanı. Kimin sırtına yüklüyorlar. 1 milyon doz aşı CHP iktidarında gelseydi 1 milyon doz aşıyı Filistin'e gönderirdim.”

Kanal İstanbul için inat edeceğine eğitim için inat et

Kılıçdaroğlu, eğitim konusunda da eleştirilerde bulunarak “Eğitimde tasarruf olmaz, bizim çocuklarımız gidiyor. İyi eğitilen bir çocuk gerçekten devletimize büyük katkılar yapar. Eğitim sınıf atlatıyor. Kanal İstanbul için inat edeceğine eğitim için inat et. Çocuğunu okula gönderen hiçbir anne ve baba eğitim sisteminden memnun değil. Eğitim sistemini deneme tahtasına dönüştüren bu iktidara bütün anne babaların ders verme zamanı geldi, geçiyor” dedi.

19 yıl geçmiş hala insan hakları

Kılıçdaroğlu, İnsan Hakları Eylem Planına da değinerek şöyle konuştu:

“Birileri gibi kendi cebimizi doldurmuyoruz. Birileri gibi İstanbul'da arsa varsa bana sormadan satmayın demiyoruz. Tek arzumuz bu ülkede herkes huzur içinde yaşasın. Sonuçta bir parti gelecek bir partiyi yönetecek. Demokrasi içerisinde yönetecek. 19 yıl geçmiş hala insan haklarını düşünüyorlar. 19 yıl geçmiş. Allah bunlara akıl fikir versin. Yeniden toplantı yapacağınıza Birleşmiş Milletler'e bakın, Peygamberimizin Veda hutbesine bakın görürsünüz insan haklarını.”

 

Gündem