Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan ve Soylu'ya tepki: Şimdi çıkın ve teröriste ait DNA raporunu açıklayın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan ve Soylu'ya tepki: Şimdi çıkın ve teröriste ait DNA raporunu açıklayın
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'deki saldırıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'ya "Öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı" diyerek tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek, Mersin'deki polisevine saldırıda “Öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Twitter’dan, paylaşımları şöyle:

"İki gündür kirli propaganda yürüten Erdoğan ve yaveri fotoroman Süleyman… Öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı. Oysa ben ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum. Bile bile yalan söylediniz.

Şimdi çıkın ve teröriste ait DNA raporunu açıklayın, bu millet bir kez ağzınızdan doğru bir şey duysun. Başsavcıya dosyaya el koyun dediniz. Başsavcıya sesleniyorum, o dosyayı gizlemeye çalışma, biliyoruz gerçekleri… Utanmıyor musunuz!

Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan polisevine yönelik saldırıyı PKK üstlenmişti.

PKK’nın açıklamasında İçişleri Bakanlığı tarafından saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edilen Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan’ın “bu eylemde yer almadığı” iddia edilmişti.

Açıklamada Dilşah Ercan’ın “görevi başında olduğu” ifadesine yer verilmişti.

Polisevine düzenlenen saldırı sonrası iktidar, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Dilşah Ercan'ın CHP'nin 2013'teki 'tutuklu gazeteciler' raporunda yer aldığını ileri sürerek saldırı nedeniyle CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu suçlamıştı.

Politika