Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a '300 milyar dolar' yanıtı: Tefeciden değil, temiz para; yatırım için gelecek

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a '300 milyar dolar' yanıtı: Tefeciden değil, temiz para; yatırım için gelecek
Ankara'da konuşan Kılıçdaroğlu, "Şimdi Erdoğan kalkmış konuşuyor, diyor ki, ‘300 milyar dolar alacakmış, nasıl alacak.’ Nebati konuşuyor, ‘nasıl para buraya gelecek’ diye. 300 milyar dolar tefecilerin parası değil, temiz para. Gelecekler helalinden yatırım yapacaklar" dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte temel atma törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, 47 bin 970 konutun temelini atacaklarını belirterek, "İnşallah bu evlerde insanlar huzur içinde yaşayacaklardır. Doğanın ortasında, yeşilliği bol olan, dışarıya huzur içinde çıkan ailelerle karşılaşacağız. En büyük arzum her evde huzurun, her evde bereketin olmasıdır" dedi.

ANKA'nın aktardığına göre, "İnsanlar huzurluysa, evlerinde rahat oturuyorlarsa siyaset kurumu görevini yerine getirmiş demektir" diyen Kılıçdaroğlu, kira fiyatlarındaki olağanüstü artışın, kiracıların çığlıklarının izlenen politikanın ne kadar yanlış olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'a "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak attığınız bu önemli adım sadece Ankara için değil; umarım bütün Türkiye için ders olur ve herkes görevini yapmış olur" dedi.

"Evini, dükkanını, ahırını yapacağız, bir kuruş almayacağız"

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de konut sorununu çözeceklerini belirtti:

"Buradan söz veriyorum; konut sorununu çözeceğiz ama önce deprem bölgesinde konutları, iş yerleri yıkılan vatandaşlarımızı… Öyle iki yıl ödemesiz, 20 yıl taksitle değil... Zaten evi gitmiş, iş yeri gitmiş, perişan vaziyette. Evini yapacağız, dükkanını yapacağız, ahırını yapacağız. Kendisine teslim edeceğiz. Bir kuruş almayacağız. Sonra o vatandaşla oturup helalleşeceğiz."

Bu konutların finansmanı konusunda ise "Hiç meraklanmayın. Bu kardeşiniz 27,5 yılını Maliye Bakanlığı’na harcadı. 27,5 yılında bütçe nasıl yapılır, paralar nasıl toplanır, israf nasıl engellenir bunların hepsini biliyorum. Biz söz verdiysek kapı gibi o sözümüzün arkasında duracağız, beraber duracağız, Sayın Akşener ile birlikte duracağız ve bu vaadimizi yapacağız" diyen Kılıçdaroğlu, Londra’da yaptığı görüşmelerde 300 milyar dolarlık yatırım sözü aldığını hatırlattı.

"Tefeciden değil, temiz para"

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Şimdi Erdoğan kalkmış konuşuyor, diyor ki, ‘300 milyar dolar alacakmış, nasıl alacak.’ Nebati konuşuyor, ‘nasıl para buraya gelecek’ diye. 300 milyar dolar tefecilerin parası değil. Temiz para, helal para, yatırım için gelecek. Tefeciler gelmeyecek buraya, yüksek faiz vereceğiz, ödeyeceğiz diye değil. Gelecekler helalinden yatırım yapacaklar, üretim yapacaklar, istihdam yaratacaklar. İstedikleri demokrasi, insan hakları, can ve mal güvenliği. Onu da her halükârda söz verdik ve mutlaka yapacağız. Mutlaka getireceğiz onu da…

"Alışmışlar tefecilere para vermeye"

"Alışmışlar tefecilere para vermeye, sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz. Hayır efendim. Diyorlar ya, ‘biz faize karşıyız.’ Son 20 yılda bunların ödedikleri faiz 537 milyar dolar. Biz ülkemize temiz parayı getireceğiz, yatırım yapacağız, iş dünyasının önündeki bütün engelleri kaldıracağız, Türkiye bir yatırım seferberliği başlatacak. Türkiye'yi Akdeniz’in en güçlü ülkesi haline getirmek için çaba harcayacağız. Bununla ilgili de çok ama çok güzel projelerimiz var, onu da yakında kamuoyuyla paylaşacağız. Kimse endişelenmesin, onlar bizi anlayamazlar."

"Paralarını yurt dışına nasıl götürdüklerini biliyorum, her kuruşunu söke söke alacağız"

"Tartışma sırasında pek çok laflar ediyorlar, iftiralar atıyorlar. Ama onlara halk inanmıyor zaten. Çünkü bizi biliyorlar. Pek çok yanlışın altına imza attılar. Kul hakkı yemekten çekinmediler. Ne yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Paralarını yurt dışına götürdüler. Nasıl götürdüklerini biliyorum. Hangi bankalara kaç kuruş, kaç dolar yatırdıklarını biliyorum. Bu millete sözüm var tamamını söke söke alacağız ve Türkiye’ye getireceğiz. Öyle buradan vakıf kuracaksın, Amerika’da vakfın olacak, buradaki evladın oraya para gönderecek, oradaki evladın parayı alacak, Manhattan’da 35 katlı binalar yapacaksın, diğer ülkelerde paraların olacak, milyar dolarların olacak ve biz de seyredeceğiz bunu!

"Bu zaten Avrupa Birliği’nin ön gördüğü konulardan birisidir. Onların ön gördüğü şartlardan birisidir. O paranın tamamı son kuruşuna kadar Türkiye’ye gelecek ve biz bu millete vereceğiz.

"Rüşvet alandan büyükelçi olur mu? Derhal Ankara'ya çağıracağız"

"Haram yemekten hoşlanıyorlar, ben bunu da gayet iyi biliyorum. Rüşvet alandan büyükelçi olur mu? Onları da hemen Ankara’ya çağıracağız."

"Bizim iki kırmızı çizgimiz var; bayrağımız ve vatanımız" diyen Kılıçdaroğlu, Süleyman Şah Türbesi’ni kendi topraklarına götüreceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Görsünler bakalım milliyetçi kimmiş" diye ekledi.

Gençlere de hitap eden Kılıçdaroğlu, "Benden size söz; gençlerin bu ülkenin caddelerinde nasıl özgürce dolaştığını ve en önemlisi yeri geldiğinde cumhurbaşkanını nasıl özgürce eleştirdiklerini göreceksiniz. Kimse kılınıza dokunmayacak, buna izin vermeyeceğiz" dedi.

"Gaffar Okkan'ın katilleriyle işbirliği yapanlar bize hesap soramazlar"

AKP'nin HÜDA PAR ile ittifakına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Gaffar Okkan’ın katilleriyle iş birliği yapanlar bize hesap soramazlar" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, hiçbir ayrım yapmadan 85 milyona hizmet edeceklerini kaydetti.

İktidara geldiklerinde hiçbir sosyal yardımın kesilmeyeceğini de ifade eden Kılıçdaroğlu, "Tam tersine sosyal yardımlar artacak. Bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Sosyal devlet o insanların yanında olacak. Bizim onlardan farkımız sosyal yardımı yaparken kişinin onurunu koruyacağız. Yani sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Hiç kimse endişelenmesin. Hiçbir ayrım yapmayacağız, ayrımcılık bizim kitabımızda yoktur" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Politika