Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'birkaç başörtülü' cevabı: Kafandaki tilkiler kaçınılmaz olarak diline vuruyor

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'birkaç başörtülü' cevabı: Kafandaki tilkiler kaçınılmaz olarak diline vuruyor
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP ile ilgili "Birkaç tane başörtülüyü nereden buluyorsa buluyor" sözlerine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin kadın kolları toplantısında "İşte şimdi CHP ne yapıyor; sembolik olarak her zamanki yaptığı gibi istismar. Birkaç tane başörtülüyü nereden buluyorsa buluyor" demişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine cevap vererek "Ah Erdoğan ah… Kafandaki tilkiler kaçınılmaz olarak diline vuruyor. Kadınlara 'tane' mi dersin, 'birkaç başörtülü' mü dersin, 'konu mankeni' mi dersin, 'sembolik' mi dersin. Neler neler dersin... Muhafazakar genç kadınlara sesleniyorum; siz 'tane' değilsiniz, 'konu mankeni' değilsiniz, 'sembolik' değilsiniz; hepiniz bireysiniz ve kazanımlarınız sizin başarınızdır" dedi.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Ah Erdoğan ah… Kafandaki tilkiler kaçınılmaz olarak diline vuruyor. Kadınlara "tane" mi dersin, "birkaç başörtülü" mü dersin, "konu mankeni" mi dersin, "sembolik" mi dersin. Neler neler dersin... Kadın haklarına inanmayan sen, bunu sadece oy almak için bir iş gibi görürsün.

Diline de vurur işte böyle. Çünkü sen busun. Muhafazakar genç kadınlara sesleniyorum. Siz "tane" değilsiniz. "İş" değilsiniz. "Konu mankeni" değilsiniz. "Sembolik" değilsiniz.

Hepiniz bireysiniz ve kazanımlarınız sizin başarınızdır. Bu kazanımları size kimse vermedi, bahşetmedi; siz aldınız. Bay Kemal de her zaman bu konuda haddini bilir ve bilecektir."

Politika