Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Masum insanlara müebbet verdirir, insan parçalayanın önünde eğilir

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Masum insanlara müebbet verdirir, insan parçalayanın önünde eğilir
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Davası'ndan çıkan hapis cezalarını savunup Suudi Arabistan'a giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yüklendi: Kendi ülkesinde insan parçalayanın önünde eğilir, gözleri ona aşkla güler. İşte sen busun Erdoğan. Utan diyeceğim ama nafile.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Davası'ndan çıkan kararları "Artık AİHM’lik iş kalmadı" diyerek savunduktan sonra Suudi Arabistan'a hareket eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sert bir dille yüklendi. Kılıçdaroğlu, Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da öldürüldüğünü hatırlatarak, şu paylaşımı yaptı:

"Ülkesinde masum insanlara müebbet verdirir ve bunu havalimanında savunur. Sonra uçaktan iner, katille kucaklaşmaya gider koşa koşa. Kendi ülkesinde insan parçalayanın önünde eğilir, gözleri ona aşkla güler. İşte sen busun Erdoğan. Utan diyeceğim ama nafile."

Erdoğan, Kaşıkçı cinayeti davasının Riyad'a devrinden üç hafta sonra Suudi Arabistan'a gitmeden önce, Gezi Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet cezası verilen Osman Kavala hakkında havalimanında şöyle konuşmuştu: "Bunlar uluslararası hukuku da bilmiyorlar. Artık AİHM’lik iş kalmadı, bitti o iş. Neden bitti? Çünkü burada hüküm giydi. Hüküm giydiği için bu işin AİHM’le artık alakası yok. AİHM alacak bakacak edecek ama hüküm giydi diyecek bu işi artık masadan kaldıracak. Bu tabii ağırlaştırılmış bir müebbettir ve Türk yargısının vermiş olduğu bu karara yerlisi yabancısı herkes saygı duymak mecburiyetinde."

Gezi Parkı eylemlerini finanse ve organize etmekle suçlanan sanıkların yargılandığı davada Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye 18’er yıl hapis cezası verilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem