Kılıçdaroğlu'ndan Hrant Dink Vakfı'na ziyaret: Gerçek katiller bulunmadı

Kılıçdaroğlu'ndan Hrant Dink Vakfı'na ziyaret: Gerçek katiller bulunmadı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Hrant Dink Vakfı'nı ziyaret ederek Rakel Dink ile görüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hrant Dink Vakfı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada "Çetelerle, yer altı dünyasıyla iş birliği yapan o derin karanlığı mutlaka aydınlatmalıyız" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

KARANLIK GÜÇLERLE MÜCADELE EDECEĞİZ: İktidarımızda bazı karanlık güç odaklarıyla mücadele edeceğimizi ve daha sonra mağdurlarla helalleşeceğimizi anlatmak için buraya geldim. Büyük acılar yaşanan bir ülkeyiz, bunu hak etmiyoruz.

GERÇEK KATİLLER BULUNMADI: Karanlık mihraklarla mücadele etmek ve daha sonra helalleşmek temel hedefimiz olmalı. Hrant Dink'in tetikçisi hapiste ama gerçek katiller henüz aydınlığa çıkarılmadı. Rakel Hanım'ın çok güzel bir sözü var, 'Bir çocuktan bir katil yaratan o derin karanlık'... Çetelerle, yer altı dünyasıyla iş birliği yapan o derin karanlığı mutlaka aydınlatmalıyız. Ve devletin içine çöreklenen kişileri devletin içinden çıkarmamız lazım.

KARANLIK ODAKLAR AYDINLATILMALI: Eğer bir miras bırakacaksak bu güzel ülkeye; o mirasım sevgi olacak ve barış olacak. Sevgiyle ve barışla hep birlikte kucaklaşacağız. Bizi kabul ettiği için Rakel Hanım'a çok çok teşekkür ederim. Acılarını biliyorum, yaşadığı acıların farkındayım. Eğer bir çocuğu karanlık bazı odaklar kurşun sıkar hale getiriyorsa o karanlık odakların mutlaka aydınlığa çıkartılması lazım. Bunun mücadelesini hep birlikte yapacağız ve bunu gerçekleştirdikten sonra da gelip buraya helalleşmeyi sağlayacağız. (Kısa Dalga)

Politika