Kılıçdaroğlu'ndan Hürriyet gazetesine tepki: Eskiden amiral gemisiydi, şimdi sandal bile değil

Kılıçdaroğlu'ndan Hürriyet gazetesine tepki: Eskiden amiral gemisiydi, şimdi sandal bile değil
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "amirallerin dördü CHP'li" haberi yapan Hürriyet gazetesine tepki gösterdi: "Yandaş gazetelerin itibarı yok, bir parça itibarı olan Hürriyet gazetesi üzerinden CHP'ye saldırmaya başladılar. Yazık... Hürriyet, geçmişte gerçekten medyanın amiral gemisiydi, şimdi kuyrukta sandal bile değil."



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu, Kılıçdaroğlu, konuşmasında pandemi politikalarını eleştirerek "Aşılar nerede, 100 bin kişi de ölse bunların umurlarında değil" dedi. Esnafın, çiftçinin, emeklilierin, işsizlerin yaşadığı sıkıntılara da değinen Kılıçdaroğlu, Montro bildirisiyle başlayan tartışmalar için de hükümeti eleştirdi.  Kılıçdaroğlu, Montrö bildirisine ilişkin "Vay efendim 'Türkiye'de darbeciler var.' Ne darbesi ya, ne darbesi kardeşim! Sen çıkıp en başta 'Ne Montrö'sü ne Lozan'ı kardeşim. Lozan da Montrö de bizim güvencemizdir, Türkiye'nin güvencesidir' desen zaten bir şey olmayacak. 'Bunlar darbeci.'  Yok kardeşim, millet de yemiyor bunları. Millet 'Ben açım, dükkan kapalı, ne diyorsun' diyor. Emekliler dünyanın neresinde darbe yaptı? Bunlar akıllarını peynir ekmekle yemişler. Bu kadar saçmalığı Türkiye Cumhuriyeti görmedi duymadı" dedi.

Hürriyet ve CNN Türk'e tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Hürriyet gazetesi üzerinden CHP'ye saldırmaya başladılar. İnsan üzülüyor, o gazetenin geçmişine üzülüyor. Gündem yaratıyor sözde. O da CNN Türk de. Bu ikisi ne yaparsa yapsın bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz dönmeyeceğiz dönmeyeceğiz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

"AŞILAR NEREDE?"

"Pandemi sürecindeyiz, insanlar can derdinde. Nerede aşılar? Bu ülkeyi kim yönetiyor, kim sorumlu? Bu soruyu herkesin kendisine sorması lazım. Özellikle geçmişte AKP'ye oy vermiş, şimdi kafası karışık vatandaşlara söylüyorum, bu gidiş gidiş değildir diyorsan bu kardeşini dinleyeceksin.

Covid-19'u meslek hastalığını yapmıyorlar. Niçin? Vicdan yok mu sizde? Bu insanlar bizim insanlarımız için çalışırken bir taleplerini neden yerine getirmiyorsunuz? Bunun sorgulanması lazım. Çok sayıda sağlıkçı hayatını kaybetti bu süreçte. Bütün bunların sorumlusu kim? Bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olan kim? Böyle acı bir tabloyu Türkiye'nin önüne koyan kim?"

ASLI ÖZKISIRLAR'IN SORUMLUSU KİM?

"Aslı Özkısırlar, İzmir'de elleriyle yaptığı takıları satarak geçimini sağlıyor. Genç bir kızcağız. Bir hastalığı var, yatarak tedavi olması lazım ama bir türlü boş yatak bulamıyor. 21. yüzyıl Türkiye'sinde bu genç kızımıza yatak bulunamadı ve hayatını kaybetti. Sorumlusu kim? Gene söyleyecek Bay Kemal diyecek. Beyefendi bu işin baş sorumlusu sensiz sen! Hâlâ bilmiyor musun! Sırtı kalın olanlara ambulans uçaklar hazır. Peki garibanlara, dayısı olmayanlara?"

"BAHÇELİ'YE SORUYORUM"

"Sarayda lale devri yaşanıyor. Herkesin bir eli yağda bir eli balda. Ahali felaket vaziyette. Erdoğan esnafın önüne çıkıp dükkanına gidebilir mi? Hayatta gidemez. Belki 50 bin korumayla gider. Bu mudur devleti yönetmek? Bu mudur halkçı, milliyetçi olmak. Aynı şeyi Bahçeli'ye de soruyorum. Bahçeli de bu tabloya destek veriyor. Ülkücü kardeşlerimin ne yaptığını biliyorum. Çok rahatsız olduklarını da biliyorum. Bahçeli ayrı. Bütün bu yoksulluğun değirmenine su taşıyan kişidir. Emin olun bunlarca vicdan yok.

Devleti yönetiyorlar, perişan ettiler. 2020 yılında, esnaf ve sanatkâr sicil gazetesi var, 99 bin 588 esnaf iflas etti. 99 bin kişi ölmüş, onun umurunda bile değil. Onların çocukları var umurlarında bile değil. Umurunda olan tek şey var koltuğumu nasıl korurum. Koltuk insanı büyütmez. Koltuğa oturdun kendini vazgeçilmez adam görüyorsun. Dünyadaki bütün mezarlıklar vazgeçilmez adamlarla doludur.

"NE DARBESİ KARDEŞİM"

"Vay efendim 'Türkiye'de darbeciler var.' Ne darbesi ya, ne darbesi kardeşim! Montrö sömleşmesi dolayısıyla… E emekli büyükelçiler açıklama yaptı, tık yok. Emekli amiraller açıklama yaptı, mal bulmuş mağrubi gibi vay efendim yeniden darbe. Ne darbesi kardeşim, ne paranoyası bu kardeşim? Bütün bunların üstünü örtmek için. Esnafın derdi dile gelmesin, çiftçinin sorunu dile gelmesin, esnafın sorunu dile gelmesin, işsizlik sorunu konuşmasın… Milletin dikkatini bir yere çekelim koro halinde. Sen çıkıp en başta 'Ne Montrö'sü ne Lozan'ı kardeşim. Lozan da Montrö de bizim güvencemizdir, Türkiye'nin güvencesidir' desen zaten bir şey olmayacak. 'Bunlar darbeci.'  Yok kardeşim, millet de yemiyor bunları. Millet "Ben açım, dükkan kapalı, ne diyorsun" diyor. Emekliler dünyanın neresinde darbe yaptı? Bunlar akıllarını peynir ekmekle yemişler. Bu kadar saçmalığı Türkiye Cumhuriyeti görmedi duymadı."

DEVLETİ YÖNETEMİYORLAR

"Artık bunlar devleti yönetemiyorlar. Bu milletin yakasından düşmek zorundadırlar. Bu numaraların hiçbirisini bu millet yemiyor. Millet diyor ki kardeşim bırak bağırmayı, bırak suçlamayı, sandığı getir sandığı."

HÜRRİYET'E VE CNN TÜRK'E TEPKİ

"Bu darbe marbe hikayelerini güçlendirmek için havuz medyasını yeteri kadar kullanamıyorlar çünkü itibarı yok, bir parça itibarı olan Hürriyet gazetesi üzerinden bu sefer CHP'ye saldırmaya başladılar. İnsan üzülüyor, o gazetenin geçmişine üzülüyor. Halkın gazetesiydi, Türkiye'nin en çok satan gazetesiydi ve gerçekten medyanın amiral gemisiydi. Şimdi kuyrukta sandal bile olamadı. Gündem yaratıyor sözde. O da CNN Türk de. Bu ikisi ne yaparsa yapsın bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz dönmeyeceğiz dönmeyeceğiz!."



Gündem