Kılıçdaroğlu'ndan İrfan Fidan'ın AYM'ye seçilmesine tepki: Oy veren 107 kişi yüz karasıdır

Kılıçdaroğlu'ndan İrfan Fidan'ın AYM'ye seçilmesine tepki: Oy veren 107 kişi yüz karasıdır
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "CHP’de tek adamcağız siyaseti işliyor” sözlerine pandemi nedeniyle zor günler yaşayan esnaf üzerinden cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Esnafı batıran adam Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "CHP’de tek adamcağız siyaseti işliyor” sözlerine "Esnafı batıran adam Recep Tayyip Erdoğan’. Bundan daha güzel bir tanım mı var? Esnafı sen batırdın. Dükkanları kapatıyorsunuz pandemi dolayısıyla. Miting yapıyorsun. Kahveciye gelince kapat, lokantacıya gelinceye kapat, miting serbest. Uludağ’da eğlenme tamamen serbest. Adalet mi bu" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elazığ depreminin birinci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma ve deprem konutları anahtar teslim töreninde halka hitaben yaptığı konuşmaya "Dükkanları kapatıyorsunuz pandemi dolayısıyla. Miting yapıyorsun. Kahveciye gelince kapat, lokantacıya gelinceye kapat, miting serbest. Uludağ’da eğlenme tamamen serbest. Adalet mi bu?" diyerek tepki gösterdi.

"Anneler pazar atıklarından yiyecek topluyor"

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu ara bir de adam tartışması çıktı. Bu kadar zavallılığı, acizciliği hiç görmedim ama ben sana ‘adam’ diyorsam bir şey söyleyeyim: Esnafı batıran adam, Recep Tayyip Erdoğan. Yüzde 100 doğdu. Esnafı sen batırdın. Herkes bunu bilmeli. Biz zaman zaman gazetelerde ve televizyonlarda yer alan fotoğrafları kullanıyoruz. Biz çekmiyoruz. Pazar artıklarından, çöp konteynırlarından yiyecek toplayan babalar anneler… Bu garabete son vereceğiz. Nasıl? Aile Destekleri Sigortası ile. Her ailenin asgari bir geçim güvencesi olacak. CHP cenahı, ‘milleti karamsarlığa sürüklemeye çalışıyor.’

"Fotoğrafı ben çekmiyorum"

Adamın dünyadan haberi yok. Fotoğrafı ben çekmiyorum. Kaldı ki pazar artıklarından bir şeyler toplayanları herkes görüyor. Sevgili Erdoğan, sen de gez, pazar artıklarının nasıl toplandığını sen de gör. Gelebilirsen. Gelebilir mi? Gelemez. Saray sosyetesinin, beslemelerinin işleri tıkırında. Erdoğan’a ve AK Partili kardeşlerime sormak isterim: Günde 47 lirayla 4 5 kişilik bir aile nasıl geçinir? Beş yerden ayrı ayrı maaşı var. Bunlarda ahlak, vicdan, din, iman var mı? Bunu ben eleştirmeyeceğim de kim eleştirecek? Saray sosyetesi oturuyorsunuz, ahkam kesiyorsunuz. CHP halkın partisidir ve halkın sorunlarını dile getirecektir.

"Dava açmazsanız militansınız"

15 Temmuz darbe girişiminden sonra yapılan mitinge katıldım. ‘Camiye, kışlaya ve adliyeye siyaseti sokmayın.’ Bunlar her yere siyaseti soktular ve devlet çürümeye başladı. İrfan Fidan Cumhuriyet Başsavcısıydı. Talimat aldılar. Yargıtay’daki 107 kişi yüz karasıdır. Yine tazminat davası açacaklar. Açmazlarsa namertler. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir düzen. İşte sana militan. Dünya kadar militan var. İçişleri Bakanlığı bir genelge yazıyor, bütün valiliklere hepiniz suç duyurusunda bulunun, dava açın diyor. Dava açmazsanız namertsiniz. Siz militansınız. Yargı Etiği Bildirgesi… İçinde çok güzel şeyler var. Yargıda yapılan atama tuzun koktuğunu gösteriyor. İrfan Fidan nasıl yemin edecek? Talimatla iş alanın iradesi olabilir mi? Doğruluğa, dürüstlüğe, bakın. Hangi hakka saygı? 20 günde seni kim tanıdı? Bir Yargıtay kararının altında imzan yok senin. Çürüyen bir adalet var. Eğer onuru varsa o görevden derhal istifa eder, ayrılır. Bir kişi onur sahibi ise onuru ve şerefi büyütüyorsa o görevden ayrılır.

"Doların önünde secde edenler"

AK Parti’ye oy veren kardeşlerimin sorması lazım: Vatandaşın hakkını korumak için eleştirdiğimizi söyledim, 19 yıldır istediklerini yaptılar, 19 yılın sonunda hangi sorununuzu çözdüler. Önemli bir soru, tarihi bir soru. Her milletvekili arkadaşımızın herhangi bir yere gittiğinde, ’19 yılda hangi sorununuzu çözdüler?’ Ama kendi sorunlarını çözdüler paraları azdı, dolar milyarderi oldular yandaşlarını beslemeleri gerekiyordu, çeteleri oluşturdular. Dolar bazında ihaleler oluşturdular. Ne yerli ne millisi? Doların önünde secde eden insanlar, yerli milli olur mu? Her şeyi ithal edeceksin, ‘yerliyim, milliyim’ diyeceksin. Haydi canım. Bir tek şu sorunu çözdüm diyemezler.

"AK Parti ne yapmak istedi de CHP engel oldu"

Siyasette eleştiri olur, eleştirinin de kendine göre özelliği vardır. Bir eleştiri gelir, açar bakarız. Aynı hatayı tekrarlamamak için çalışırız. Ben şu soruyu AK Parti’ye oy veren değerli vatandaşlarımıza sormak isterim: Oy verdiniz, 19 yıldır iktidar oldular, tek başına oldular ama AK Parti ne yapmak istedi de CHP engel oldu. Bir kanun çıkaracaktı da biz mi engel olduk? Genelge çıkaracaktı biz mi engel olduk? Biz neye engel olduk? Neden en insafsız şekilde, hakaret boyutuna varan ölçülerde eleştiriliyoruz? Bizi niye eleştiriyorsunuz? Bir haklı gerekçe ortaya koyun. Tarihte ne oldu? Sen geleceğe bak. Geleceği inşa edeceksin. 19 yıldır yönetiyorsun, 19 yıl çarpı 365 tek hedef var, CHP... Hatalarını açıkladık, yolsuzluklarını açıkladık. Vatandaşın hakkını kim sahiplenecek?


"Sarayın dışına çıkmıyor"

Ekonomi sorunu çözüldü mü? Kırşehir’e gittim. Esnafın hali felaket. Saray bunun farkında mı? Değil. Açlık diye bir şey yok ama sarayın dışında var. Bir devleti yöneten kişiyi düşünün, sarayın dışına çıkamıyor. O görev bize düşüyor, biz yapacağız o görevi. İşsizlik bütün kötülüklerin anası işsizliktir. Üniversiteyi bitirmiş bir baba annenin çocuğunu hangi şartlarda okuttuğunu biliyorlar mu? İşsizlikle mücadele ediyorlar mı? hayır. Neyi konuşuyorlar? Döviz ve faizden söz ediyorlar. Döviz faiz milli mi? Hiç yatırımdan, kalkınmadan, işsizlikten söz ediyor mı? Para gelecek, döviz gelecek, kurtulacağız. Hani yerliliğiniz?

 Erdoğan, açıklama yapıyor, ‘kapanan falan yok’ diyor. Saraydan bakınca sarayın bütün odaları açık. Sarayda bütün lüks, şatafat var. Dükkanlar kapalı. Hiç değilse Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesi var. Hani biz çıkarsak CHP çıkardı derler. 99 bin 588 esnaf, meslekten ve sicilden terkini istemiş. Erdoğan ne diyor, nereden çıkardınız diyor. Böyle bir insan devleti yönetemez. Devletten, halkından habersiz olan, devletin halkının dertlerinden habersiz olan devleti yönetemez. Günde 273 esnaf ve sanatkâr dükkanını kapatmış. Nereden çıkardınız bunu diyor. Kendi toplumundan, yarattığı ekonomiden habersiz olan dünyada yoktur herhalde. Dükkânı kapalı olana elektrik faturası gidiyor. Ödemezsen elektriğini keseceğiz, açmak için de dünyanın parasını vereceksin. Firavunlar halkının içinde bulunduğu durumu asla göz önünde bulundurmazlar. Kibirleri vardır, vatandaşı hakir görürler, ezilmesi gereken insanlar olarak görürler." 

(ANKA)

Gündem