Kılıçdaroğlu'ndan 'ittifak' mesajı: Önemli olan Türkiye'nin geleceği

Kılıçdaroğlu'ndan 'ittifak' mesajı: Önemli olan Türkiye'nin geleceği
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili süren 'ittifak' tartışmalarına ilişkin "Türkiye'yi düşünen muhalefet partileri bir araya gelir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili süren 'ittifak' tartışmalarına ilişkin konuştu.

Halktv.com.tr'den Fikret Bila'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde ittifak tartışmalarına ilişkin olarak “Türkiye’yi düşünen muhalefet partileri bir araya gelir” dedi.

Tek tek parti isimleri üzerinden değil genel bir değerlendirme yapmayı tercih edeceğini belirten CHP lideri “Demirel’in deyimiyle siyasette 24 saat uzun bir süredir. Benim değerlendirmeme göre Türkiye’nin geleceğini, çıkarlarını, huzurunu önceleyen muhalefet partileri bir araya gelirler. Burada önemli olan ölçü Türkiye’nin geleceği ve çıkarlarıdır. Bu ölçüyü esas alan muhalefet partileri işbirliğine yönelirler. Önemli olan Türkiye’dir. Türkiye’nin geleceğidir. Türkiye’nin huzurudur” dedi.

Kumarhane kapitalizmi uygulanıyor

İktidarın ekonomi politikalarını “kumarhane kapitalizmi” olarak niteleyen Kılıçdaroğlu “Bunun anlamı her defasında kasanın kazanmasıdır. Bu kasa iktidar ve bir avuç zengindir. Kasanın başında da Erdoğan var. 85 milyondan alıp bir avuç zengine vermektir. İktidarın yaptığı budur. İzlediği bu politikanın yarattığı açığı 85 milyon cebinden karşılıyor. Koruduğu ise beşli çete gibi bir avuç zengindir. Halkın görmesi gereken gerçek budur” dedi.

CHP lideri, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın başarılı olup olamayacaklarıyla ilgili soruya da “Bu iktidar Türkiye’yi bir ekonomik buhrana sürükledi. Ancak bu buhrandan çıkmak için bir programı yok. Tek programı zam yapmak. Günün 24 saati zam yapıyor. Akşam yatıp sabah kalkıyorsunuz her şeye zam gelmiş. Bunlar daha bir şey değil. Asıl zamlar yerel seçimlerden sonra gelecek” yanıtını verdi.

Zamlarla ve vergi artışlarıyla milletin soyulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, kamu görevlileri için liyakat değil biat etmenin arandığını vurgulayarak “Bu iktidar kamu görevlerine liyakat esasıyla değil biat esasıyla atama yapıyor. Böyle yaptığı için de kamu kurumlarının açıkladığı verilere kimse inanmıyor. Çünkü gerçeği gizliyorlar, çarpıtıyorlar. Bu da hem ulusal hem uluslararası alanda Türkiye’nin güvenirliğini ve itibarını yok ediyor” dedi.

Ekrem Bey İstanbul’u kazanır

Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarının çok başarılı olduğunu, ulusal ve yerel sorunlarda iktidardan çok daha fazla çözüm ürettiklerini de belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

“Belediye başkanlarımızın yeniden aday olmalarını ve hizmetlerini sürdürmelerini istiyorum. Bu büyükşehir belediye başkanlarımız için de geçerli. Çok başarılılar. Bunu kendilerine de söyledim. Ben Ekrem Bey’in, Mansur Bey’in yeniden belediye başkanlıklarına aday olmaları gerektiğini düşünüyorum. Ekrem Bey’in İstanbul’u, Mansur Bey’in Ankara’yı kazanacaklarına inanıyorum.” (Kısa Dalga)

Gündem