Kılıçdaroğlu’ndan Rusya açıklaması: Türkiye, NATO’nun kararlarına uymak zorundadır

Kılıçdaroğlu’ndan Rusya açıklaması: Türkiye, NATO’nun kararlarına uymak zorundadır
Kılıçdaroğlu, "Türkiye Batı ittifakının ve NATO'nun bir üyesi ve Putin de bunu çok iyi biliyor. Türkiye, NATO tarafından alınan kararlara uymak zorundadır" dedi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerini kazanması durumunda NATO, Avrupa Birliği ve Rusya ile ilişkiler hakkında açıklamalarda bulundu.

ABD'nin önde gelen finans yayınlarından Wall Street Journal'a konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin NATO'daki "kilit ülke" rolünü güçlendireceğini ifade etti.

T24’ün aktardığına göre; Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin donuk halde olan Avrupa Birliği üyelik sürecini de hayata döndürmek istediğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, ''Bu seçimde ilk kez sandığa gidecek 5,3 milyon genç seçmen var. Onlar özgürlük ve demokrasi istiyor. Bu durum bizim için, üyesi olmaya çalıştığımız AB ve tüm Batı toplumu için çok önemli'' ifadesini kullandı.

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıları ülkelerine gönderme vaadine de değinen Kılıçdaroğlu, ''Biz ırkçı değiliz ama bu insanların kendi ülkelerinde daha iyi şartlarda yaşamalarını istiyoruz'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''Eğer Erdoğan kazanırsa Türkiye bir tür diktatörlüğe dönüşecek'' ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Rusya konusunda ise "Türkiye Batı ittifakının ve NATO'nun bir üyesi ve Putin de bunu çok iyi biliyor. Türkiye, NATO tarafından alınan kararlara uymak zorundadır" dedi. (Kısa Dalga)

Politika