Kılıçdaroğlu'ndan Soylu'ya '5 kuruşluk' dava

Kılıçdaroğlu'ndan Soylu'ya '5 kuruşluk' dava
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Onursuz olan Kılıçdaroğlu'dur” sözünü gerekçe göstererek tazminat davası açtı.

Soylu, CHP liderinin uyuşturucuyla ilgili açıklamasının ardından Twitter hesabından paylaşım yaparak Kılıçdaroğlu'na "Onursuz" demişti.

soylu-twit.jpg

'KİŞİLİĞİNE GÖRE, EDERİNE GÖRE TAZMİNAT OLMALI'

Kılıçdaroğlu'nun dava dilekçesinde şöyle dendi: “Her ne kadar dava konusu hakaret ve iftira kapsamlı sözlerin ağırlığı, davalı Süleyman Soylu'nun kişiliği ve ekonomik ve sosyal durumu çok yüksek miktarlı tazminata hükmedilmesini gerektirmekte ise de bizzat müvekkilin, ‘Adamına göre, kişiliğine göre, ederine göre tazminat olmalı. Benim için Süleyman Soylu'nun değeri 5 paradır. O nedenle 5 paralık dava açılması lazım. Ancak madem ‘para’ birimi tedavülde yok, o halde 5 kuruşluk dava aç ve bunu da belirt’ talimatı çerçevesinde sadece 5 kuruşluk dava açma yoluna gidilmiştir."

'AYRICA HAKARET SUÇU YÖNÜNDEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK'

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda, “Süleyman Soylu, ‘Onursuz’ hakaretinin hesabını verecek. Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Süleyman Soylu'ya biçilen değer ve verilen talimat gereğince, Soylu aleyhine 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtık. Ayrıca hakaret suçu yönünden suç duyurusunda bulunduk” dedi. (ANKA)

Politika