Kılıçdaroğlu teknoloji girişimcilerine fon veren kuruluşlarla görüşüyor

Kılıçdaroğlu teknoloji girişimcilerine fon veren kuruluşlarla görüşüyor
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İngiltere ziyaretinin ilk gününde teknoloji alanındaki genç girişimcilere destek veren kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştirdi.

KEMAL GÖKTAŞ / LONDRA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere dün İngiltere'nin başkenti Londra'ya gitti.

Londra'daki ilk ziyaretinde teknoloji alanındaki girişimcilere destek veren Entepreneur First yetkilileri ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu’nu kuruluşun ortağı Jonny Clifford karşıladı.

whatsapp-image-2022-11-02-at-15-28-18.jpeg

NE KONUŞULDU?

Görüşmede, yetkililer Kılıçdaroğlu'na, Start Up vize sisteminin faydaları, Entrepeneur First ile yetenekleri nasıl bulduklarını ve bu yeteneklerin start-up kurmaları için nasıl desteklediklerini, Enteprise investment scheme hakkında ayrıntılı bilgileri, start-up'lar için hangi vergi teşviklerinin uygulandığını, genç yatırımcılara nasıl destek olduklarına ilişkin bilgiler verdiler. Kılıçdaroğlu, Clifford’un sorusuna özellikle teknolojik gelişmeleri ve araştırmaları öğrenmek istedikleri yanıtını verdi. Ziyaret yaklaşık 45 dakika sürdü.

whatsapp-image-2022-11-02-at-15-28-17.jpeg

ENTREPRENEUR FIRST NEDİR?

Kuruluş, İnternet sitesinde kendisini şöyle tanıtıyor: “Entrepreneur First, dünya çapında 6 şehirde yürütülen, 3 ay süren, son derece seçici bir programdır. Küresel çapta önemli teknoloji şirketleri kurma potansiyeline sahip az sayıda kişiyi, kurucu ortaklarıyla tanışmaları ve sıfırdan girişimler kurmaları için bir araya getiriyoruz.”

uieauiauaei.jpg

AVRUPA’NIN LİDER TEKNOLOJİ AĞI

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Londra’daki ikinci görüşmesi Creater Fund ile oldu. Kılıçdaroğlu, fon yetkilisi Jeremy Brown ile St Pancras Renaissance Hotel’de yaptığı görüşmede bilgi aldı.

Sloganı “Avrupa'nın lider derin teknoloji ağı” olan Creator Fund (CF) kendisini “bir girişim öncesi ve start-up fonu” olarak tanımlıyor. Kuruluş, bilim teknoloji alanındaki girişimcilerle en erken aşamada ortaklık kuruyor ve onlara destek veriyor. Kuruluşun tanıtımında “Sahada 25'ten fazla üniversitede doktoralı ekiplerimiz var. Bu, portföyümüzün ölçeklendirmek için ihtiyaç duydukları uzman yeteneklerden yararlanmasını sağlar” deniliyor.

CF’nin üniversite tarafından kurulan en heyecan verici şirketleri görmek için Avrupa ve ABD'deki önde gelen Risk Sermayesi yatırımcıları tarafından desteklendiği belirtiliyor: CF internet sitesinde kendisini şöyle tanımlıyor:

“Kurucuların gelecekteki turları yükseltmelerine yardımcı olmak ve yüksek kaliteli sermaye ağından yararlanmalarına olanak sağlamak için son derece aktif bir şekilde çalışıyoruz. Sektörler arasında yatırım yapıyoruz ve Yapay Zeka, Derin Teknoloji ve Yaşam Bilimlerine odaklanıyoruz. Kendi alanlarında uzman olan kurucular tarafından yönetilen işletmeleri destekliyoruz: Birleşik Krallık merkezli işletmelere 100 bin - 700 bin İngiliz sterlini arasında yatırım yapıyoruz.”

CHP HEYETİNDE KİMLER VAR?

Kılıçdaroğlu'na Londra seyahatinde CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Yunus Emre, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, CHP Denizli gençlik kolları üyesi Gamze Kaya eşlik etti.

Gündem