Kılıçdaroğlu'ndan, tutuklanan Kolivar'ın ailesine geçmiş olsun telefonu

Kılıçdaroğlu'ndan, tutuklanan Kolivar'ın ailesine geçmiş olsun telefonu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir" sözlerinin ardından tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın ailesini arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar'ın oğlu Kerem Kolivar’ı telefonla aradı. Kılıçdaroğlu, Kerem Kolivar’a geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Ekmek, aptal toplumların temel gıda maddesidir” açıklamasının ardından gözaltına alındıktan sonra sosyal medya paylaşımları dosyaya konarak 'cumhurbaşkanına hakaret'ten tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın oğlu Kerem Kolivar’ı bugün telefonla aradı. Geçmiş olsun dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu, Cihan Kolivar’a da selamlarını iletti.

NE OLMUŞTU?

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, HaberTürk’te Afşin Yurdakul’un sunduğu yayına bağlandığında İstanbul’da ekmeğin 7.5 TL olacağını söyledi. Colivar, Yurdakul’un ekmeğin temel gıda maddesi olduğunu hatırlatması üzerine, “Siz temel gıda maddesi sayıyorsunuz ben saymıyorum. Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezber değil. Kişi başı tüketim 210 kilo; İsveç, Norveç, Japonya’da 50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor” ifadelerini kullandı.

Yayının ardından hedef olan Kolivar, "Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" suçlamasından gözaltına alındı ve tutuklandı.

Kolivar'ın avukatı Bilge Çiftçi, müvekkilinin geçmiş tarihli tweetleri sebebiyle dosyasına ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten bir soruşturma daha eklendiğini, bu suçtan tutuklanmaya sevk edildiğini söylemişti. (ANKA)

Gündem