Kılıçdaroğlu'ndan yeni kalkınma hamlesi: Ülkemize para akacak

Kılıçdaroğlu'ndan yeni kalkınma hamlesi: Ülkemize para akacak
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Ülkemize para akacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son yurtdışı gezilerinde yatırım bankaları ve fonlarla yaptığı görüşmelere ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"5 trilyon 461 milyar dolar yöneten yatırım bankaları ve 500 milyar dolarlık fonlarla toplantılar yaptım. İlk 3 yılımızda en az 100 Milyar $ doğrudan yatırım, emeklilik fonlarından 75 milyar $, sürdürülebilirlik fonlarından da 150 milyar $ yatırım alacağız. Ülkemize para akacak."

Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı videoda ise şunlar kaydedildi:

“6 gün, 2 farklı kıta, 50’ye yakın toplantı ve buluşma. Akademisyenler, ödüllü bilim insanları, Türk araştırmacılar, yatırımcılar, sivil toplum kuruluşları. 5 trilyon büyüklüğe sahip yatırım bankaları. Değeri 500 milyar doları aşan fonlar. Yeni bir vizyon, yeni bir ekonomik model. Teknolojik yatırımda dünya liderliğine oynayacak bir Türkiye. Önce feraha, sonra refaha kavuşacak bir Türkiye. Krizleri ‘sonsuza kadar’ tarihe gömecek bir Türkiye.Onlarca ziyaret, yüzlerce kişiyle birebir görüşmeler.

MIT, Harvard, Johns Hopkins, Alan Turing Enstitüsü. Tarihte en çok referans verilen hocalardan biyokimyager Robert Langer, kanser teşhisinde çığır açan Prof. Mehmet Toner, eski İngiltere Başbakanı David Cameron’ın dijital dönüşüm danışmanı Daniel Korski, gençlerin modeli olarak bilinen ödülü tıp alanında kazanan Doç. Canan Dağdeviren.

Yepyeni bir kalkınma hamlesiyle 2030’da kişi başı geliri 22 bin dolara yükselecek bir Türkiye. Borçsuz, krizsiz, mutlu bir Türkiye. Bu, bir vizyon yolculuğu. Türkiye için büyük hedefler belirlemekten korkmayan insanların yolculuğu. Bu, büyük lider Atatürk’ün hayalindeki ülkenin yeni adımı. Bu, bir geleceğe dönüş projesi.”

Ekonomi