Kılıçdaroğlu’nu kutlayan Buldan: Aday politikamızı gelişmelere göre değerlendireceğiz

Kılıçdaroğlu’nu kutlayan Buldan: Aday politikamızı gelişmelere göre değerlendireceğiz
HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Bizim derdimiz basit hesaplar değil politik ilkeler ve halklarımıza karşı sorumluluğumuzdur. Önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanlığı aday çıkarma politikamızı gelişmelere göre bir kez daha değerlendireceğiz” dedi.

Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu partisinin grup kürsüsünden kutlayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, aday politikalarını değerlendireceklerini söyledi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolasıyla bu hafta HDP Kadın Parlamento Grubu toplandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kürsüye hafta sonu Bursa’da saldırıya uğrayan Amedspor’un atkısıyla çıktı. Kürsüde ayrıca Kürtçe, Türkçe ve Arapça yazılı döviz yer aldı.

8 Mart’ı bu sene büyük bir felaketin gölgesinde karşıladıklarını söyleyen Buldan, “Bir yandan bu acılar yaşanırken, hafta sonu Amedspor-Bursaspor maçında örgütlü faşist bir saldırıya ülkece tanık olduk” dedi.

“Amed var olacak, siz gideceksiniz”

Buldan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Amed diye bir yer yoktur” açıklamasına şöyle yanıt verdi:

“Sahada ırkçı gruplar tarafından tribünlerde sergilenen resimler, bu saldırının arkasında kimlerin olduğunu bizlere çok net olarak göstermiştir. Ben buradan Amedspor oyuncularına, yönetimine ve taraftarlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Amedspor yalnız değildir. Hükümetin küçük ortağı bu kürsüde yaptığı konuşmada ırkçı saldırılara, 90’ların karanlık çetelerine bir kez daha açıkça sahip çıktı. Yetinmedi ‘Amed yok’ dedi, ‘Amedspor yok’ dedi.

“Ben de diyorum ki Amed vardır, var olmaya da devam edecek. Amedspor vardır, var olmaya da devam edecek. Amedspor gol atmaya devam edecek. Olmayacak olanlar sizlersiniz. Bu seçimde gidecek olanlar sizlersiniz. Bu ülkenin başında büyük bir bela olan sizlersiniz. Irkçı tavırlarınızla gitmeye mahkumsunuz, bizler sizleri göndereceğiz. 90’lı yılların karanlık ruhunu yeniden canlandırmak isteyenlere, faşizmi can suyu olarak görenlere halklarımız en büyük cevabı elbette sandıkta verecektir. Bu ülkeyi 90’ların karanlığına tekrar götürmenize asla izin verilmeyecek. Ama siz 90’ların karanlık çukurunda kalmaya devam edeceksiniz. Tarih sizi hep böyle anacak. Bütün Türkiye halklarına karşı geliştirilen bu tehdidin sahipleri bilsin ki; demokrasi ve barış mücadelemiz karşısında bütün kirli tezgâhlarınızla birlikte yenileceksiniz, gideceksiniz ve kaybedeceksiniz.”

“1 aydır tek bir kişinin istifa etmemesi utanç tablosudur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adıyaman’da depremzedelerden helallik istemesini de hatırlatan Buldan, “Kendileri de itiraf etti, helallik istediler. Bu suçun vebalini kaldıramayacaksınız. Bu halk size hakkını helal etmiyor, etmeyecek. İnsanlar kaybettikleri yakınlarının cenazesini bulamıyor, cenazeler enkazlarla birlikte kaldırılıyor. Çadır bulan soba bulamıyor, soba bulan yakacak bulamıyor. Su bulamıyor, gıda bulamıyor. Üzerinden bir ay geçmesine rağmen bu sorunlar hala en can yakıcı şekilde devam ediyor. Gerekli olan helallik istemek değil istifa etmektir. İstifa etmek erdemdir ama 1 aydır tek bir kişinin istifa etmemesi utanç tablosudur” dedi.

Deprem bölgesinde yardımlara yönelik engellemelere de değinen Buldan, Pazarcık’ta kurulan Kriz Koordinasyon Merkezine kayyım atandığını hatırlatarak, el konulan yardım malzemelerinin akıbetinin hala bilinmediğini söyledi. Buldan, “O depoyu boşalttılar, kamyonlara yüklediler, nereye götürdüklerini hiç kimse bilmiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu’nu kutladı

Buldan, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kutlarken, bu gelişmenin ardından aday politikalarını yeniden değerlendireceklerini söyledi:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu adaylığından dolayı buradan, bu kürsüden kutluyorum. Adaylığı hayırlı olsun. Bizim derdimiz basit hesaplar değil politik ilkeler ve halklarımıza karşı sorumluluğumuzdur. Önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanlığı aday çıkarma politikamızı gelişmelere göre bir kez daha değerlendireceğiz. HDP tüm siyasi mühendislik oyunlarını bozacak ve kurucu bir siyaset üretecektir. 3. Yol’u daha da büyütecek, umudun ve değişimin adresi olmaya devam edecektir.” (Kısa Dalga)

Politika