Kılıçdaroğlu'nun "Hançerlendim" sözlerine İmamoğlu'ndan yanıt: Muhatap alacağım bir tarif değil

Kılıçdaroğlu'nun "Hançerlendim" sözlerine İmamoğlu'ndan yanıt: Muhatap alacağım bir tarif değil
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partideki değişim tartışmalarına ilişkin olarak "Boşuna demiyorum hançerlendiğimi" sözlerine; "En son bayramda ısrarla aradığımda cevap verdi. Ben bayramını tebrik ettim o da seçim sonucumu tebrik etti. Benim muhatap alacağım bir tarif değil" dedi.

Kurultay konuşmasında da hançerlendiğini söyleyen eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "değişim" tartışmasını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adını vermeden bir kez daha aynı benzetmeyi kullandı, cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından patlayan değişim hareketinin sorulmasına üzerine "Boşuna demiyorum hançerlendiğimi" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Candaş Tolga Işık'la Az Önce Konuştum programında Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına değinerek şunları söyledi:

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun bana kırgın olduğunu düşünmüyorum. Birkaç kez ulaşamadım. Israrla aradım. Bayramda telefonda görüştük. Kurultaydan sonra aradım ulaşamamıştım. Kırgın olduğunu düşünmüyorum."

"Muhatap alacağım bir tarif değil"

Işık'ın, "Kemal Bey sürekli hançerlendiğini söylüyor bunu size söylediğine dair bir his var mı içinizde?" sorusuna İmamoğlu, "Benim muhatap alacağım bir tarif değil, hayatımda hiç öyle bir insan olmadım." yanıtını verdi.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Zamanı değil"

(Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olur mu?) Öyle bir mesele açıldığında onu kapatırım. Onu konuşma zamanı değil.

- (CHP eş genel başkanı' yorumlarına ne dersiniz?) Kızıyorum denmez, üstümüze alınmadığımız için gülüyoruz. Genel başkanımız bizim genel başkanımızdır. Ben hayatta en çok kurumsallığa değer veririm, bu ailedeki kurumsallıktan başlar işle devam eder. Biz biraz kalabalık bir aileyiz o kurumsallık bizim için bambaşka bir yerdir herkesin yeri var ona saygı duyarsınız. Ben babamla 35 yıldır ortağım.

Suya neden zam yapıldı?

- İSKİ 5 yılda Türkiye’de en yüksek seviyede yatırımlarını yapmış bir kurum. Biz bir ara elektrik faturalarını yarı fiyatına düşmüş tarifelerde hizmet etmek zorunda kaldık ve senelik 8-9 milyar bütçe açıklarına ulaşan süreçlerle mücadele ettik çünkü piyasa değişiyor maliyetler artıyor ama su zammına meclis çoğunluğu yok diyor. Bütün bu süreçlerin zorluğu içerisinde biz hizmet yaptık.

Politika