Kılıçdaroğlu'nun ulaşamadığı Muharrem İnce'ye Erdoğan'dan destek: Yapabileceğimiz bir şey var mı diye görüştük

Kılıçdaroğlu'nun ulaşamadığı Muharrem İnce'ye Erdoğan'dan destek: Yapabileceğimiz bir şey var mı diye görüştük
Akşam saatlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun aradım fakat ulaşamadım dediği, Muharrem İnce'nin Erdoğan'la bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi aradığını söyledi.

29 televizyon kanalının ortak canlı yayınında açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bu yarışa birlikte çıktığımız Muharrem Bey'in buradan ayrılışına doğrusu üzüldüm. Maalesef kaset kumpaslarıyla makama gelen bay bay Kemal'in karşısına rakip olunca böyle bir komplo ile, saldırı ile karşılaştı. Özellikle bugün Muharrem Bey'i aradım. Kendisine bu süreçle ilgili böyle bir şey nasıl sadır oldu diye kendisiyle konuşayım istedim" dedi. Erdoğan yaşananlarla ilgili şunları söyledi:

'Yapılacak bir şey var mı?' diye aradım

- Muharrem Bey'in bu kararının arkasında birçok şüphesiz ki, gerçekten namuslu, haysiyetli insanların kabullenemeyeceği bazı saldırıların olduğunu bugünkü görüşmemizden anlıyorum.

- Bir insanın her şeyden namusu, haysiyeti çok önemli. Bu tür iftiralarla karşı karşıya kalınırsa, tevessül edeceği yollardan bir tanesi en son da olsa böyle bir yoldur. Nitekim avukatlarına böyle bir görevi verdiğini de ifade ettiler.

- Biz de devlet olarak yapılabilecek neyse, her türlü yardıma hazır olduğumuzu da söyledik. Devlet olarak yapmamız gereken gerek Adalet Bakanlığı, gerek İçişleri Bakanlığı noktasında bunların yapılabileceği zaten bulunduğumuz makamın da görevidir ve bu süreç de başlamış olacak. Keşke yarış 4'te 4 devam etmiş olsaydı ama şu anda bir eksiğiyle gidiyor.

Politika