Kimsesiz çocuklar için Aile Bakanlığı’na yapılan bağış ‘kayboldu’

Kimsesiz çocuklar için Aile Bakanlığı’na yapılan bağış ‘kayboldu’
Kimsesiz çocuklara spor kompleksi yapılması için Aile Bakanlığı’na yapılan bağışın kaybolduğu iddia edildi. Bağışı yapan vakıf paranın peşine düştü.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na kimsesiz çocuklar için yapılan bağışın kaybolduğu ortaya çıktı.

Halk Tv’den Bora Erdin’in haberine göre, bağışçı vakıf, bir çocuk destek merkezinin spor salonu ihtiyacının giderilmesi şartıyla 29 Aralık 2016 tarihinde 100.000 TL tutarında nakit parayı Bakanlık hesabına yatırdı.

İşlem açıklamasına da “Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğünde kalan çocuklara yönelik spor kompleksi yapılması için” ibaresi konuldu.

Ancak iddiaya göre, bu para bakanlık saymanlık kayıtlarına “genel bakiye devir” olarak yazıldı.

Bahsi geçen çocuk destek merkezine spor kompleksi yapılmayınca bağışçı paranın peşine düştü. Vakıf tarafından ilgili İl Müdürlüğüne hitaben yazılan 08 Aralık 2020 tarihli yazıda özetle, Vakıf tarafından yapılan bağışın, bağış şartı dışında amaçlarla kullanıldığının anlaşıldığı ve bu nedenle de iadesinin talep edildiği belirtti.

Bakanlık 4 yıl sonra yanıt verdi

Bakanlıktan ise 4 yıl sonra yanıt geldi. Bağış tutarının saymanlık hesaplarına aktarılırken açıklama kısmında yer alan şartın yazılmadığını belirten bakanlık, bu nedenle bağışın genel harcamalarda kullanılmış olabileceğini bildirdi.

Ancak Vakıf, şartlı bağış tutarına ilişkin iade talebinden vazgeçmedi. Vakfın talebinin henüz karşılanmadığı belirtildi. (Kısa Dalga)

Gündem