KİPTAŞ Genel Müdürü'nden kirada yüzde 25 sınırına itiraz: Yeni krizlere yol açar

KİPTAŞ Genel Müdürü'nden kirada yüzde 25 sınırına itiraz: Yeni krizlere yol açar
KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, kira artışı düzenlemesi için "Pozitif ama davaları artıracağı, yeni krizlere yol açacağı için uygulanamaz" dedi. Kurt ayrıca çözüm için önerilerini sıraladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira krizinin çözümü için yapılan çalışmanın sonunda alınan kararı açıkladı. Bozdağ, 1 Temmuz 2023'e kadar yapılacak kira zamlarının yüzde 25'i geçmeyeceğini açıklamıştı. Bakan Bozdağ, “1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde kira artışları bir önceki kira yılının yüzde 25'ini geçmemek koşuluyla yapılacak. Geçici bir düzenleme. Umarım beklentileri karşılar" demişti.

Düzenleme, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden Avukatlık Kanunu'nda değişiklik öngören teklife eklendi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ise bu yöntemin uygulanamaz olduğunu savundu. Kurt, sosyal medya mesajında "Pozitif ama davaları artıracağı, yeni krizlere yol açacağı için uygulanamaz" ifadelerine yer verdi. Kurt önerilerini de şöyle sıraladı:

"Sadece Haziran için enflasyon ile aradaki fark 14 puan. Ülkemizde kira artışları TÜFE’ye göre belirleniyor. (Borçlar kanunu 344) Haziran için kira artış oranı %39 (Ne kadar gerçeği yansıtıyor o da ayrı) O halde aradaki 14 puan enflasyon farkını devlet versin! Böylece devlet mal sahiplerinin değil kendi kaynağı ile sisteme çözüm bulmuş, kira geliri ile geçinen vatandaşlar enflasyona ezilmemiş olur. Çünkü ülkemizde en önemli yatırım aracı gayrimenkul."

Ekonomi