Kırmızı bültenle aranıyordu: Sırp suç örgütü lideri Jovan Vukotiç İstanbul'da öldürüldü

Kırmızı bültenle aranıyordu: Sırp suç örgütü lideri Jovan Vukotiç İstanbul'da öldürüldü
Ülkesinde kırmızı bültenle aranan Sırbistan’ın organize yer altı örgütlerinden ‘Skaljari’ çetesinin lideri Jovan Vukotiç İstanbul'da silahlı saldırıya uğradı.

Balkan Karteli olarak bilinen on çeteden Skaljar klanının yöneticisi Jovan Vukotiç dün öğle saatlerinde Şişli’de otomobilin içindeyken motosikletle aracına yanaşan bir saldırgan tarafından dört kurşunla vurularak öldürüldü.

2018'DE ANTALYA'DA YAKALANMIŞTI

Kırmızı bültenle aranan Vucotic 2018 yılında Antalya’da yakalanmış ve Sırbistan’a iade edilmişti. Skaljar klanı asıl olarak Brezilya ve Batı Avrupa arasındaki kokain trafiğini yürütüyor. Igor Vukotic’in Brezilya’da hapis cezasını çektikten sonra ortadan kaybolmasından sonra çeteyi kardeşi Jovan yönetiyordu.

İKİ SUİKAST GRİŞİMİNDEN KURTULMUŞTU

Jovan Vukotic rakip klanlara yönelik cinayetlerle suçlanıyordu bu yüzden 2019’da cezaevinde iki kez suikast girişiminden kurtuldu. Geçen yıl Sırbistan’da rakip Kavac klanının liderlerine yönelik iki cinayeti organize ettiği Sky uygulamasıyla anlaşıldı, Karadağ’da polis gözetimi altındayken ortadan kayboldu.

Vucotic’lerin babası Veselin Vukotiç iki yıl önce Dobrota’da faili meçhul bir cinayete kurban gitmişti. Skaljar klanı yine Balkan Karteli’nden ve İspanya’da 18 yıllık hapis cezasını çeken Luka Bojoviç grubuyla yakındı. Bojoviç Sırbistan Başbakanı Zoran Çinciç’in 2003 yılında hükümet binasının bahçesinde bir keskin nişancı tarafından öldürülmesinden sorumlu tutuluyor. (Kısa Dalga)

Gündem