TRT'den, kırmızı bültenle aranan Andrew Tate ile röportaj

TRT'den, kırmızı bültenle aranan Andrew Tate ile röportaj
TRT Word editörü, insan kaçakçılığı ve organize suç örgütü kurma gibi bir dizi suçtan yargılanan sosyal medya ünlüsü Andrew Tate ile röportaj yaptığını, röportajın iftar özel programı adı altında çok yakında TRT Word'de yayınlanacağını söyledi.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika ve Türkiye politika uzmanı TRT Word editörü Yusuf Erim, sosyal medya platformu X hesabından insan kaçakçılığı ve organize suç örgütü kurma gibi bir dizi suçtan yargılanan sosyal medya ünlüsü Andrew Tate ile röportaj yaptığını duyurdu. Erim, röportajın TRT World'de yayınlanacağını yazdı.

Organize suç örgütü ve insan kaçakçılığından yargılandı

37 yaşındaki ABD'li eski boksör, sosyal medya paylaşımlarıyla ün kazanan Tate, 29 Aralık 2022'de Romanya'da kardeşi Tristan ve iki kadınla birlikte 'insan kaçakçılığı ve organize suç örgütü kurma' suçlamalarıyla tutuklanmıştı.
Andrew Tate, gözaltına alındıktan sonra mart ayından başlayarak 5 ay ev hapsinde tutuldu. 4 Ağustos'ta ise 2 Ekim'e kadar uygulanarak 60 günlük adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Tate ile İftar Özel programı

TRT Word editörü Yusuf Erim, bir restorandaki masada Andrew Tate ile karşı karşıya oturup konuşurken çekilen video görüntüsüyle birlikte Tate'in ve TRT World'ün X hesaplarını da etiketleyerek şu mesajı paylaştı: "Andrew Tate ile iftar ve özel (haber). Hukuki meselelerini, sosyal medyanın geleceğini, jeopolitikayı ve daha fazlasını içine alan geniş çaplı bir görüşme gerçekleştirdik. Röportaj kısa süre içinde TRT World'de olacak." dedi.

Bir dönem hakkında Kırmızı Bülten Kararı alınmış ve ağır suçlardan yargılanan Tate'nin TRT'ye konuk olması akıllarda soru işareti olarak yeri koruyor. (Kısa Dalga)

Gündem