Kısa Dalga Genel Yayın Yönetmeni Kemal Göktaş duyurdu: 'Cengiz Erdinç'in avukatı ile görüşmesi engellendi'

Kısa Dalga Genel Yayın Yönetmeni Kemal Göktaş duyurdu: 'Cengiz Erdinç'in avukatı ile görüşmesi engellendi'
Halk TV canlı yayınına katılan Kısa Dalga Genel Yayın Yönetmeni Kemal Göktaş, yazarımız Cengiz Erdinç'in avukatı ile görüşmesinin engellendiğini ve polisin müdahale ettiğini açıkladı.

Kısa Dalga yazarı gazeteci Cengiz Erdinç, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan evinden gözaltına alındı. Konuya dair bilgi vermek için Halk TV canlı yayınına bağlanan Kısa Dalga Genel Yayın Yönetmeni Kemal Göktaş, Erdinç'in avukatı Vural Ergül ile görüşmesinin engellendiğini ve polisin müdahale ettiğini açıkladı.

'Uyuşturucu, mafya ve yolsuzluklar konusunda yazıyor'

Göktaş şu bilgileri verdi:

"Cengiz Erdinç gözaltına alınırken ilk olarak avukatını aradı ancak avukatı ile görüşmesine izin verilmemiş ve müdahale edilmiş. Önce Ayvalık Emniyeti’ne ardından Ankara’ya gönderilecek. Tolga Şardan’ın tutuklanmasına neden olan habere ilişkin açıklamaları vardı. Avukatı da bundan dolayı gözaltına alındığını tahmin ediyor ancak bu henüz kesin bir bilgi değil."

"Ankara’da bir soruşturma açıldığına ilişkin bir bilgi var. Gözaltına alınma nedeninin gazetecilik faaliyeti olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Cengiz Erdinç'in özellikle uyuşturucu, mafya, yolsuzluklar konusunda çok yetkin bir kalem olduğunu herkes biliyor. Cengiz, Kısa Dalga'da da yazılarında ve haberlerinde özellikle uyuşturucu, mafya ve devletin içindeki uzantılarına dair yazılar kalem aldı."

'Gazeteciler kurban edilmeye çalışılıyor'

"Bütün bu yaşadıklarımız aslında Türkiye’de hesaplaşmaların gazeteciler üzerinden verildiğini ortaya koyuyor. Bakan istifa ettirecek ve toplumun önünde hesap verecek olaya dair bir gazeteci tutuklandı. İstanbul gibi bir ilde yargının nasıl bir batağa saplandığına dair bir dilekçe veriyor bunu haber yapanlar da tutuklanıyor, gözaltına alınıyor. Gazeteciler kurban edilmeye çalışılıyor."

'Kabul edilemez bir durum'

"Toplumun, muhalefetin gazetecilere sahip çıkması gerekiyor. Gazeteciliğe sahip çıkamayan toplum kendi bilgi edinme hakkından vazgeçmiş demektir. Bu yaşadıklarımız demokrasiye yapılan bir saldırıdır. Türkiye’de direnen bir basın geleneği var ve ısrarla gerçeğin peşinde koşuyor. Gazetecilikteki ısrarın bedelini de arkadaşlarımız bu şekilde ödüyor bu kabul edilemez bir durum."

Erdinç'in Kısa Dalga'daki yazılarına buradan ulaşılabilir.

Gündem