Kısa Dalga - Oxford Üniversitesi ortak etkinliği: Türkiye’nin “Dijital Vatandaşlık” raporu açıklanıyor

Kısa Dalga - Oxford Üniversitesi ortak etkinliği: Türkiye’nin “Dijital Vatandaşlık” raporu açıklanıyor
Oxford Üniversitesi’nde Uluslararası Kalkınma Departmanı tarafından yürütülen “Digital Citizenship in Turkey/ Türkiye’de Dijital Vatandaşlık” projesi kapsamında bir rapor hazırlandı. Raporda İNGEV'in yürüttüğü bir anket çalışması da yer alıyor. Çalışmanın sonuçları Kısa Dalga - Oxford Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen online etkinlikte açıklanıyor.

Oxford Üniversitesi’nde Uluslararası Kalkınma Departmanı tarafından yürütülen ve Facebook tarafından finansmanı sağlanan “Digital Citizenship in Turkey/ Türkiye’de Dijital Vatandaşlık” projesi kapsamında bir rapor hazırlandı. 

Bu raporda dijital ticaretten dijital eşitsizliğe ve okuryazarlığa, nefret söyleminden yalan haber ve komplo teorilerine, dijital ahlaktan dijital yönetişime kadar bir dizi konuya değiniliyor. İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) da bu konulara dair Türkiye’de tüm nüfusu kapsayan bir anket çalışması yaptı.

Çalışmanın sonuçları yarın (2 Kasım 2021) Kısa Dalga ile iş birliği içinde gerçekleştirilecek olan online etkinlik ile açıklanacak. 

Etkinlikte dijital vatandaşlık raporunun bulgularını Oxford Üniversitesi’nden Dr. Eren Emre Korkmaz ve Dr. Türkay Nefes aktaracak. Anket sonuçlarını İNGEV’den Can Çakır paylaşacak, Kısa Dalga adına Kemal Göktaş da görüşlerini aktaracak. 


Gündem