Kısa Dalga yazarı gazeteci Cengiz Erdinç gözaltına alındı

Kısa Dalga yazarı gazeteci Cengiz Erdinç gözaltına alındı
Medyaya yönelik baskı sürüyor. Son olarak Kısa Dalga yazarı gazeteci Cengiz Erdinç de evinden gözaltına alındı. Erdinç'in,, cep telefonu ve bilgisayarına el konuldu. Erdinç'in avukatı ile telefonda konuşmasına da izin verilmedi.

Kısa Dalga yazarı gazeteci Cengiz Erdinç, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan evinden gözaltına alındı.

Erdinç'in bilgisayar ve cep telefonuna da el konuldu.

Erdinç'in Avukatı Vural Ergül, telefonla görüşülmesine de izin verilmediğini aktardı.

Medyaya yönelik baskılar son günlerde hız kazandı. Dün T24 yazarı Tolga Şardan gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Halk TV muhabiri Dinçer Gökçe ise gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bunların yarı sıra BirGün'e de soruşturma açıldığı öğrenildi

Kelepçelenerek gözaltı

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından Cengiz Erdinç'in gözaltına alınmasıyla ilgili bilgiler paylaştı:

resim-2023-11-02-175613651.png

"Gazeteci Cengiz Erdinç, Balıkesir’deki evinde 8 polis tarafından gözaltına alındı. Bilgisayarının harf diski alındı, flaş bellekleri ve cep telefonuna el kondu. Arama sırasında iki polis kamerası çekim yaptı. Erdinç kelepçelenerek, gözaltına alındı. Ankara’ya götürülüyor."

Çağdaş Gazeteciler Derneği: Sansür yasası tüm hızıyla işliyor

Cengiz Erdinç'in gözaltısına bir tepki de Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden (ÇGD) geldi. ÇGD sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Sansür yasası tüm hızıyla işliyor.

Şimdi de Cengiz Erdinç yargıdaki usulsüzlük iddialarını gündeme getirdiği için gözaltına alındı.

Sıkılmadan daha gür sesle söylemeye devam edeceğiz:

Gazetecilik Suç Değildir!

Kemal Kılıçdaroğlu: 'Belli ki Saray, kalemini satmayan gazetecilere savaş açmış'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cengiz Erdinç'in gözaltına alınmasına ilişkin açıklamada bulundu. Kamuda yaşananların gizlenemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, X'ten yaptığı paylaşımında;

"Dün Tolga Şardan ve Dinçer Gökçe, bugün Cengiz Erdinç… Belli ki Saray, kalemini satmayan gazetecilere savaş açmış. Bu düşmanlığın hiç kimseye bir faydası yok. Emin olun ekonominin, yargının, dolayısıyla devlet kurumlarının çürüyüşünü gizleyemeyeceksiniz! #GazetecilikSuçDeğildir" ifadelerini kullandı.

Cengiz Erdinç'e gözaltı 'yetmedi'; troll ekipleri devreye girdi

halktv.com.tr sorumlu yazı işleri müdürü Dinçer Gökçe'nin gözaltına alınmasıyla başlayan süreç,T24 yazarı, Tolga Şardan'ın tutuklanması ile sürdü. Bugün ise Kısa Dalga Yazarı Cengiz Erdinç Balıkesir'de gözaltına alındı.

Basının üzerindeki baskı sürerken internetteki troll ekipleri de devreye girdi. Sosyal medya platformu X'teki sahte hesaplar, Gazeteci Cengiz Erdinç'in gözaltına alınmasını manipüle ederek, "Sözde gazeteci Cengiz Erdinç, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan dolayı gözaltına alındı." paylaşımları yapıyor.

fdkfkfkfkfk.png

Gazeteciler Cemiyeti: Alışmayacağız, vazgeçmeyeceğiz!

Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilere uygulanan gözaltılar ve tutuklamalara ilişkin açıklamada bulundu. Cemiyet, artarda yaşananları vurgulayarak "Tutuklanan Tolga Şardan’ın gizlice İstanbul’a götürüldüğünü, gözaltındaki gazeteci Cengiz Erdinç’in Balıkesir’den gece Ankara’ya getirildiğini, BirGün'den üç meslektaşımıza soruşturma açıldığını öğrendik. Alışmayacağız, vazgeçmeyeceğiz!" açıklamasında bulundu.

Erdinç'in Kısa Dalga'daki yazılarına buradan ulaşılabilir.

(Kısa Dalga)

Gündem