Kısa Dalga'nın özel haberi Meclis gündeminde: IŞİD’liler neden Ankara’da cirit atıyor?

Kısa Dalga'nın özel haberi Meclis gündeminde: IŞİD’liler neden Ankara’da cirit atıyor?
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kısa Dalga’dan Hale Gönültaş’ın gündeme getirdiği “Ankara’da bir Ezidi kadın daha kurtarıldı” haberini Meclis gündemine taşıdı.

Gazeteci Hale Gönültaş, kisadalga.net'te yayımlanan haberinde 23 yaşındaki Ezidi Rojda’nın (güvenlik nedeniyle haberde müstehar isim kullanıldı) Ankara’nın Kazan ilçesindeki Saray Mahallesi’nde yaklaşık üç yıldır tutulduğu bir IŞİD’liye ait evden Kanada’da bulunan akrabalarının 8 bin dolar ödemesiyle kurtarıldığını yazmıştı. Rojda’nın yine IŞİD’den kurtarılan kız kardeşi de bir Avrupa ülkesine ulaştırıldı ve tedavi altına alındı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kısa Dalga’nın gündem yaratan haberini Meclis gündemine taşıdı. Meclis’teki konuşmasında haberi aktaran Meral Danış Beştaş şunları söyledi:

“Tek sorum var: Ankara’daki bu evler nasıl tespit edilemiyor? IŞİD’liler neden Ankara’da cirit atıyor? Ezidi kız çocuklarını rehin tutacak kadar, köle olarak kullanacak kadar, cinsel istismar yapacak kadar, satacak kadar nasıl rahat hareket edebiliyorlar. Bu konuda derhal İçişleri Bakanlığı’nın, Ankara Valiliği’nin açıklama yapmasını talep ediyoruz.”

Gündem