Kısa Dalga'ya "Haber Podcast Ödülü": Mehveş Evin'in 2 podcast serisine ÇGD'den ödül

Kısa Dalga'ya "Haber Podcast Ödülü": Mehveş Evin'in 2 podcast serisine ÇGD'den ödül
Gazeteci Mehveş Evin, Kısa Dalga’da yayımlanan “Türkiye 2050: Gelecekte Bir Yolculuk” ve “Marmara’yı Nasıl Bitirdik? Müsilaj ve Ötesi” başlıklı podcastleriyle Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) verdiği "2021 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri"nde Podcast Haber Ödülü’ne layık görüldü.

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) geleneksel olarak her yıl verdiği “Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri”ni kazananlar açıklandı.

Gazeteci Mehveş Evin, Kısa Dalga’da yayımlanan “Türkiye 2050: Gelecekte Bir Yolculuk” ve “Marmara’yı Nasıl Bitirdik? Müsilaj ve Ötesi” başlıklı podcastleriyle Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) verdiği 2021 Podcast Haber Ödülü’ne layık görüldü.

Mehveş Evin’in “Türkiye 2050: Gelecekte Bir Yolculuk” podcasti üç bölüm halinde; “Marmara’yı Nasıl Bitirdik? Müsilaj ve Ötesi” podcasti ise dört bölüm olarak yayınlanmıştı.

ÇGD AÇIKLAMASI

ÇGD’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Geleneksel radyo formatı ve çağdaş kayıt teknolojisinin bir karışımı olarak tanımlanan podcast, son dönemlerde habercilikte yaygınlaşan bir format. Podcast formatının dikkat çeken başlıca özelliklerinden biri, yeknesak şekillerde sunma imkanı sağlaması. Konuya uygun seslerin eklenmesi, röportajların ve habercinin anlatımının iç içe geçirilebildiği bir tarz. Bu bağlamda emek yoğun ve sentezlemeyi esas alan podcast haberciliği, özellikle artık haberlerin yoğun olarak takip edildiği araçlardan biri olan akıllı telefonlarla üst düzeyde uyumlu bir format.

Çeşitli uygulamalara yüklenerek dinleyiciye ulaştırılması açısından da avantajlar sağlayan podcast haberciliğinde Kısa Dalga (kisadalga.net), başarılı örneklerin yayınlandığı bir internet haber sitesi. Çok sayıda deneyimli gazetecinin podcastler hazırlayarak yayınladığı Kısa Dalga’da geçen yıl hem tercih ettiği konuların toplumsallığı hem de farkındalık yaratan işleme tarzıyla gazeteci Mehveş Evin takip edilen isimler arasında yer aldı.

İnsan hakları, kapitalizm, yoksulluk, eşitsizlik, rant için ele geçirilen topraklar, iklim krizinin yol açacağı felaketler gibi her toplumun bugünü ve yarınını ilgilendiren konularda olan biteni tüm sadeliği ile ortaya koyan Mehveş Evin, birkaç bölüm olarak yayınladığı “Türkiye 2050: Gelecekte Bir Yolculuk” ve “Marmara’yı Nasıl Bitirdik? Müsilaj ve Ötesi” podcastleriyle habercilik sorumluluğunu bu yeni formatta da başarılı şekilde sergileyerek 2021 yılının Podcast Haber Ödülü’nün sahibi oldu.”










DİĞER ÖDÜLLER 

-Haber Ödülü: Can Özçelik-"Kendi bakanlığına mal satan bakan” (Odatv)

-Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü: Özgen Acar-"Bir çift terliğe satılan Kilia İdolü, Türkiye zamanında harekete geçmediği için ABD’de kaldı” haberiyle… (Cumhuriyet)

- Rafet Genç Haber Ödülü: Ruşen Takva-Afgan göçüne ilişkin haberleriyle…

- Behzat Miser Kent Haber Ödülü: Burhan Demircioğlu-“650 Liralık Dul Maaşı ile Yaşayan Kadın: Ben Fakirim, Fakir Mi Öleyim?”; “Osmaniye’de Yaşayan 66 Yaşındaki Felçli İbrahim Düldül: Paramız Yok, Köle Hesabı Yaşıyoruz, Açlıktan Ölüyoruz” haberiyle (ANKA Haber Ajansı)

-Röportaj Ödülü: Murat Uysal-"Plastik fabrikasında bir gün: Ne güvence ne sigorta üç kuruşa çalışma” röportajıyla… (Evrensel Gazetesi)

-İzzet Kezer Haber Fotoğraf Ödülü: Zekeriya Albayrak-“Bir tek o alkışlamadı” fotoğrafıyla… (Sözcü Gazetesi)

- Karikatür Ödülü: Bülent Çelik (Gazete Pencere)

- Yerel Medya Haber Ödülü: Metin Yoksu- "Suya gömülen Hasankeyf’ten sonrası: Elektriksiz, susuz derme çatma yaşamlar” haberiyle… (Yeşil Gazete)

- Sayfa Tasarım Ödülü: Barış Can Sarıkaş-"Covid-19 pandemisinden kaynaklı yaşanan ölümlere ilişkin birinci sayfa" tasarımıyla… (Birgün)

- Orhan Koloğlu İnceleme Araştırma Ödülü: Kelime Ata-Kızıldan Yeşile

- TV Haber Ödülü: Hazar Dost-"Akdeniz ve Ege bölgelerinde geçen yıl yaşanan orman yangınları"yla ilgili haberleriyle…(Halktv)

- Belgesel Ödülü: Seda Gökçe-Ölümüne Boşanmak

- Mahmut Tali Öngören TV Program Ödül: Sorel Dağıstanlı-"Gündem Özel-Yerli Tohum Nasıl Bitirildi”(Halktv)

- Podcast Haber Ödülü: Mehveş Evin- “Türkiye 2050: Gelecekte Bir Yolculuk”; “Marmara’yı Nasıl Bitirdik? Müsilaj ve Ötesi” podcastleriyle…(Kısa Dalga)

 

Gündem