Kısıtlamalar bitti sokaklar, caddeler insan doldu

Kısıtlamalar bitti sokaklar, caddeler insan doldu
Tam kapanma ve kısıtlamanın bitmesinin ardından Türkiye'nin birçok kentinde cadde ve sokaklar doldu, AVM'ler önünde kuyruk oluştu.

Pandemiyle mücadale kapsamında 17 günlük tam kapanmanın bu sabah saat 5'te bitmesinin ardından kentler sokaklar, caddeler, AVM'lerde yoğunluk yaşandı. 

İSTANBUL'da AVM önünde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü. Vatandaşların kimisi 17 günün ardından alışverişi yaparak ihtiyaçlarını giderirken kimi ise gezerek güneşli havanın tadını çıkardı. Yetkililer ise sosyal mesafe konusunda sık sık uyarılarda bulundu.

DİYARBAKIR'da koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanmanın sona ermesiyle cadde ve sokaklarda yoğunluk oluştu, sosyal mesafeye dikkat edilmediği gözlendi.  Polis ve zabıta ekipleri, sosyal mesafeye dikkat etmedikleri görülen vatandaşları sık sık uyardı.


ZONGULDAK'ta, tam kapanmanın ardından haftanın ilk gününde kent merkezinde yoğunluk yaşandı. Kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da banka ve iş yerleri önünde kuyruklar oluştu. Polis ekipleri, vatandaşları sosyal mesafeye uyması konusunda uyardı.

SAKARYA’da, tam kapanmanın sona ermesinin ardından vatandaşlar sokaklara akın etti. Adapazarı Çark Caddesi’nde yoğunluk yaşandı. Alışveriş yapanlar, gezenler nedeniyle sosyal mesafe kuralı unutuldu. 

ESKİŞEHİR'de, 17 günlük tam kapanma sonrası cadde ve sokaklarda yoğunluk yaşandı. Özellikle banka şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşurken, maske takma zorunluluğuna uyulduğu ancak sosyal mesafe kuralının unutulduğu gözlendi. Tam kapanma sürecinde koronavirüs vakalarında düşüş yaşanırken, kentin Hayat Eve Sığar (HES) risk hartası da yeşilden ‘düşük risk’i simgeleyen mavi renge büründü. (DHA)

Sağlık