Araştırma: Kıt kanaat geçinen İstanbullu porsiyon küçülttü

Araştırma: Kıt kanaat geçinen İstanbullu porsiyon küçülttü
İstanbullularla yapılan ankete göre katılımcıların yüzde 59,2’si yeterli gıdaya ulaşma konusunda endişe taşıyor. İstanbulluların yüzde 57,8’i porsiyonlarını küçülttü. Katılımcıların yüzde 44,6’sı kıt kanaat geçinebiliyor.

İBB'ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından her ay düzenli olarak yayımlanan “İstanbul Barometresi”nin ekim ayı raporu açıklandı. 601 hane ile telefonla yapılan anket sonuçlarına göre İstanbulluların evde en çok konuştuğu konu ekonomik sorunlar oldu.

İstanbullular yeterli gıdaya erişebilecekleri konusunda endişeli. İstanbul Barometresi ekim ayı raporu verilerine göre; katılımcıların yüzde 74,6'sı evde en çok ekonomik sorunların konuşulduğunu belirtti. Ekonomik sorunları, ailevi sorunlar ve sağlık sorunları takip etti.

Yeterli gıdaya ulaşamıyorlar

Katılımcıların yüzde 59,2'si ekim ayında yeterli gıdaya ulaşamayacağından endişelendiğini ifade etti. Maddi yetersizliklerden dolayı istediği gıdaları alamayanların oranı ise geçen aya göre artış göstererek yüzde 64,2 oldu.

Katılımcıların yüzde 57,8'i ise ekim ayında yeterli gıdaya ulaşamadığı için porsiyonlarını küçülttüğünü belirtti.

Kıt kanaat geçiniyorlar

Ekim ayında İstanbulluların yüzde 43,6'sı kendi ekonomik durumlarının kötüleşeceğini düşündüğünü aktardı.

İstanbulluların yüzde 43,7'si geçinemediğini, yüzde 23,1'i bazı ödemeleri yapamadığını ve borca girdiğini, yüzde 20,6'sı aslında pek geçinemediğini, yüzde 44,6'sı kıt kanaat geçinebildiğini söyledi.

Gündem