Kitle tespit edilen hastaya ultrason için Ocak 2024'e gün verildi

Kitle tespit edilen hastaya ultrason için Ocak 2024'e gün verildi
Ankara'da bir hastaya meme ultrasonu çektirmek için iki yıl sonrasına randevu verildi.

Ankara'daki İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavi gören bir hastanın ultrasonu için 2 yıl sonraya gün verilmesi, hastanelerdeki randevu sorununu bir kez daha ortaya koydu.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'a hasta hakkına bilgi veren CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, “AKP sağlık sistemini öyle bir hale getirdi ki vatandaş kanserden ölüm döşeğindeyken teşhisini yeni alabiliyor" dedi.

CHP'li vekili tedavi gören bir hastaya 3 ay sonra yaptırması istenilerek "Meme ultrasonu çektir" dendiğini, randevunun 2024’ün ocak ayına verildiğini kaydetti.

ankara-ultrason.jpg

"İşte AKP’nin sağlıkta reform yaptık dediği sistemin hali budur” diyen Taşcıer, şöyle devam etti: "2022 yılındayız, bir ultrason randevusu bile ancak 2024’e alınabiliyor. Sağlık Bakanı ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında yaptığı açıklamada erken tanının ne kadar kolay olduğunu anlatıyordu. Erken tanı kolay ama vatandaş ultrason cihazıyla yan yana gelemiyor. Nasıl erken teşhis alacaklar? AKP’nin beceriksiz sağlık politikasının faturasını, halk sağlığından olarak ödüyor." (Kısa Dalga)

Gündem