'Kıyamet Günü Saati' güncellendi: Gece yarısına 90 saniye var

'Kıyamet Günü Saati' güncellendi: Gece yarısına 90 saniye var
İnsanlığı etkileyen olumsuz gelişmelere dikkat çekebilmek için hazırlanan 'Kıyamet Saati', 10 saniye ileri alındı.

Kıyamet Günü Saati, ABD ile Sovyetler Birliği'nin nükleer silahlanmayı sürdürdüğü 1947'de Bulletin of the Atomic Scientists tarafından oluşturuldu.

İlk kurulduğunda gece yarısına 7 dakika olan saat, ABD ile Sovyetler anlaşma imzalayınca 17 dakikaya çıktı. Geçen yıl 100 saniyeye kadar geriledi.

Euronews'un haberin göre Bulletin of the Atomic Scientists'in Bilim ve Güvenlik Kurulu, saati yeniden ayarlarken, gece yarısına 90 saniye kaldı.

Saatle insanlığın kıyamete hiç olmadığı kadar yaklaştığı gösterildi.

Kurul, geçen yıla göre saatin yelkovanındaki 10 saniyelik ilerlemede büyük oranda Ukrayna'daki savaşın etkili olduğunu açıkladı.

Saati ayarlamaktan sorumlu kurul, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silah kullanımına ilişkin tehditleri olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Bu tehditler tüm dünyaya çatışmanın kaza, kasıt ya da yanlış hesaplama yoluyla tırmanması gibi korkunç bir risk bulunduğunu hatırlatıyor. Çatışmanın herhangi birinin kontrolünden çıkma ihtimali hala yüksek."

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin neden olduğu tehlikelerin nükleer tehditle sınırlı kalmadığı, savaşın iklim krizine de etki ettiği belirtildi. (Kısa Dalga)

Dünya