Kız kardeşi açıkladı: Kuzey Kore lideri Kim koronavirüsü ağır atlattı

Kız kardeşi açıkladı: Kuzey Kore lideri Kim koronavirüsü ağır atlattı
Kuzey Kore yönetimi Covid-19'a karşı "zafer" ilan edilen bir tören düzenledi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kız kardeşi Kim Yo-jong, törende yaptığı konuşmada ağabeyinin de "ağır ateşlendiğini" açıkladı.

Covid-19 pandemisinin dünyanın geri kalanından daha geç yayıldığı Kuzey Kore'de, lider Kim Jong Un hastalığa karşı 'zafer kazanıldığını' ilan etti. Binlerce yetkilinin kapalı bir salonda maskesiz oturduğu 'zafer töreninde', kız kardeşi Kim Yo Jong Kuzey Kore liderinin kendisinin de Covid'e yakalandığını açıkladı.

Kuzey Kore yönetimi Covid salgınının ülkeyi vurduğunu mayıs ayında açıklamıştı. Ancak resmi açıklamalarda hiçbir zaman "Covid-19" ifadesi kullanılmazken, koronavirüsten "ateşli hastalık" olarak söz edilmişti. Hastalığın ülkede yayılmasının sorumlusu olarak "düşman kardeş" Güney Kore'nin gösterilmesi de dikkat çekmişti.

Kim Jong'un kız kardeşi Kim Yo Jong da, Covid'e karşı zafer ilan edilen törende yine Güney Kore'yi suçlarken, salgın sırasında ağabeyinin de ağır hastalandığını duyurdu. Kuzey Kore devlet ajansı KCNA'nın aktardığına göre Kim Yo Jong, Kim Jong Un'un ağır ateşlendiğini ilk kez açıkladı.

Kim Yo Jong, "Yüksek ateşle ciddi biçimde hastalanmasına rağmen,epidemi karşıtı savaşın sonuna kadar halkını düşünerek bir an bile uzanıp yatmadı" dedi. Kim Yo Jong, konuşmasında salgından Güney Kore'yi sorumlu tuttu. Kim, Güney Kore yönetiminin kuzeye Covid virüsü taşıyan propaganda broşürleri göndererek salgını yaydığını öne sürerek "ölümcül misilleme" yapma tehdidinde bulundu.

Lider Kim Jong Un ise törende yaptığı konuşmada hastalığa karşı zafer ilan ederek, mayıs ayında getirilen kısıtlamaların kaldırıldığını söyledi. Kim, "küresel sağlık krizi son bulana dek epidemiye karşı çelik gücünde bir bariyer kuracaklarını" belirtti. (Kısa Dalga)

Dünya