Kız Kulesi bitince nasıl olacak?

Kız Kulesi bitince nasıl olacak?
Kız Kulesi'nde tartışma yaratan çalışmanın çalışmanın önümüzdeki yılın ilk aylarında bitirilmesi planlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul’un simge yapılarından Kız Kulesi’nde geçen yıl kasım ayında kapsamlı bir restorasyon başlatmıştı. Kulenin arkasından geçen vapurun siluetinin görünmesi üzerine sosyal medyada Kız Kulesi’nin tamamen yıkıldığı iddiaları dolaştı. Bu iddialar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yalanlandı.

Hürriyet yazarı İhsan Yılmaz, " Bakanlığın denetiminde devam eden çalışmanın genel amacı yapıya sonradan eklenen ve yapının orijinal karakterine uygun olmayan eklerinden arındırılması ve özgün detaylarına yeniden kavuşturulması olarak açıklanıyor" dedi. Çalışmanın önümüzdeki yılın ilk aylarında bitirilmesinin planlandığını belirten Yılmaz şöyle devam etti:

"Kule çelik ve ahşap malzeme ile yeniden yapılacak. Daha önce restoran olarak kullanılan avlu üstü açılarak ziyaret alanına dönüştürülecek. Tekrar kullanıma açılacak olan avluda eskiden nöbetçilerin dolaştıkları ‘seyirdim’e ulaşan merdivenler yer alacak. Böylece ziyaretçiler İstanbul’u daha önce görmedikleri bir yükseklik ve açıdan seyredebilecekler. Yapılan yeni mekânsal düzenleme ile daha önce İstanbul’un seyrettiği Kızkulesi’nden artık İstanbul seyredilecek."

Gündem