Kızı AKP'ye geçme sinyali veren Baykal'dan haber var: CHP ve Kılıçdaroğlu çok önemli işler yapıyor

Kızı AKP'ye geçme sinyali veren Baykal'dan haber var: CHP ve Kılıçdaroğlu çok önemli işler yapıyor
Eski CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile görüşen CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Baykal’ın önümüzdeki günlerde bir araya gelmek için Kılıçdaroğlu ile sözleştiğini söyledi. Gök, Baykal'ın “Çok önemli bir seçime doğru gidiyoruz. CHP örgütleri; inançla, birlik halinde bu mücadelenin içinde eksiksiz yer almalıdır. CHP ve Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, çok önemli işler yapıyorlar” dediğini aktardı.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, eski CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile görüştü. Gök; Baykal ile görüşmesinde, Baykal’ın eşi Olcay Baykal ve oğlu Ataç Baykal’ın da bulunduğunu söyledi.

Gök; Baykal’ın CHP’nin hafta sonu İstanbul’da düzenlediği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önemli açıklamalar yaptığı “İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması”nı şöyle değerlendirdiğini aktardı:

Siyasetin bilimle buluşması çok önemli

“Çok önemli bir toplantı. Siyasetin bilimle buluşması çok önemli. Çok memnun oldum. Türkiye, siyaset ile bilim ilişkisini bugüne kadar değerlendirmekte çok geç kalmıştır. Bu toplantıların bundan sonra da sıklıkla devam etmesi gerekir. İnsan, doğa, tabiat şartları, işgücü, beyin gücü; bunların hepsi ekonomiyi belirleyen temel aktörler. Dünyanın karşılaştığı problemlerin en önemlisi petrol krizi ve enerji. Dünya ve Türkiye bu sorunları çözmeden ilerleyemez. Dünyanın tıkandığı bir konu. İklim krizi, istesek de istemesek de dünyayı ve bizi bilime itiyor. Bilimle siyaseti buluşturmamız gerekiyor.

“Cumhurbaşkanı adaylığı için gecikmeden bir karar vermeliyiz"

Çok önemli bir seçime doğru gidiyoruz. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gecikmeden bir karar verilmeli. CHP örgütleri; inançla, birlik halinde bu mücadelenin içinde eksiksiz yer almalıdır. CHP ve Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, çok önemli işler yapıyorlar.”

Gök, Baykal’ın; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak, kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun hayatını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı dileklerini ilettiğini aktardı. Gök, Kılıçdaroğlu ve Baykal’ın önümüzdeki günlerde bir araya gelmek için sözleştiklerini de söyledi.

Kızı AKP yolunda

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdülkadir Selvi'ye konuştmuş ve "CHP çok radikal bir biçimde gayrimilli çizgiye savrulduğu için bir kampana çalarak partiden ayrıldım. Hemen ardından gelen bu Rifkin çıkışı da sanırım haklılığımın ispatı olmuştur" diyen Baykal, Selvi'nin "İstifa kararı almadan önce babanızla istişare ettiniz mi" sorusuna ise "Hayır, etmedim" yanıtını vermişti. (Kısa Dalga)

Politika