'Kızıl Goncalar'a Özge Özpirinççi'den destek: Sanata şeklini yasaklar değil; hayat verir

'Kızıl Goncalar'a Özge Özpirinççi'den destek: Sanata şeklini yasaklar değil; hayat verir
Tarikat ve cemaatlerin hedefindeki Kızıl Goncalar dizisine Oyuncu Özge Özpirinççi destek oldu. Özpirinççi, gelen şikayet ve tepkiler üzerine RTÜK'ün ceza verdiği dizi için "Sanat, ilhamını hayattan alır. Sanata nihai şeklini baskı ve yasaklar değil; hayat verir" dedi.

FOX TV ekranlarında yayınlanan, tarikat ve cemaatlerin hedefinde olan Kızıl Goncalar dizisi gündemden hiç düşmüyor. Tarihi mekanlardaki çekim izinlerinin bakanlıklar tarafından iptal edilmesi ve RTÜK’ün ceza verdiği diziye bir taraftan da destek mesajları geliyor.

Oyuncu Özge Özpirinççi, RTÜK'ün 2 kez yayın durdurma cezası verdiği 'Kızıl Goncalar' dizisine dayanışma mesajlarını yolladı.
Özpirinççi paylaşımında, biri 'muhafazalar' biri 'seküler' olan iki ailenin hayatlarının kesişme hikayesinin anlatıldığı dizide 14 yaşında matematik dehası Zeynep'in "Olan hep kızlara oluyor" sözünün altını çizdi.

Özpirinççi'nin X hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Ne olmuştu?

FOX TV’de yayımlanan Kızıl Goncalar dizisi kamuoyunda tartışma yaratıyor. Dizide yer alan, özellikle muhafazakâr toplum kesimlerinin ve İslami tarikat-cemaatlerin temsiliyle ilgili sahneler, hem olumlu hem de olumsuz tepkilere neden oldu.

Bazı kesimler, "algı operasyonu yapmakla" suçladıkları dizinin yayından kaldırılmasını savunurken, bazıları ise diziyi "gerçekçi" bir yapım olarak yorumluyor ve yayına devam etmesi gerektiğini söylüyor. Bazı yorumlarda dizinin tarikat ve cemaatlerle ilgili bazı gerçekleri ortaya koyduğu için tepki aldığı belirtildi. Yorumlarda özellikle kadın ve kız çocuklarının bu yapılar içindeki konumlarına dikkat çekildi. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat