Kızılay'dan 'huzur hakkı' açıklaması: İddialar ilkokul düzeyinde bir matematik hesabına dayanıyor

Kızılay'dan 'huzur hakkı' açıklaması: İddialar ilkokul düzeyinde bir matematik hesabına dayanıyor
Kızılay’daki 12 şirket üzerinden 42 yöneticiye aktarılan 'huzur hakkı' iddialarıyla ilgili Kızılay açıklama yaptı.

Kızılay'ın her ay yöneticilere toplam 249 asgari ücret değerinde "huzur hakkı” verdiğini belirten CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'e, Kızılay’dan cevap geldi.

Kızılay'dan yapılan açıklamada, CHP Milletvekili Tekin Bingöl'ün iddialarının gerçeği yansıtmadığı, bu konuda çıkan haberlerin Kızılay'ı yıpratma amacı taşıdığı belirtildi.

Kızılay'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamanın ilgili kısmı şöyle:

"CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ün gazetelere servis ettiği iddialar birçok bilginin karıştırılmasından ibarettir ve tek amacı Kızılay yönetimi aleyhine kamuoyu oluşturmaktır. 'Kızılay'da 12 şirket üzerinden 42 yöneticiye huzur hakkı aktarıldığı' bilgisi gerçek dışıdır. Sayın Bingöl bu iddiasını kanıtlamakla yükümlüdür. İddiaları daha önce soran gazetecilere de bildirildiği gibi, bu iddialar ilkokul düzeyinde bir matematik hesabına dayanmaktadır. Temel Yaklaşım 'Kızılay'ın şirket sayısı ile huzur hakkı adedinin asgari ücretle çarpılmasına' dayanmaktadır. Oysa gerçek böyle değildir. Kimi Yönetim Kurulu üyeleri yasaların tanıdığı hakka rağmen hiçbir huzur hakkı almamaktadır, kimi Yönetim Kurulu üyeleri yasaların belirlediği sınırın altında huzur hakkı almaktadır. Kimileri ise aldıkları huzur hakkını Kızılay Derneğine tekrar bağışlamaktadır."

Gündem