Kızılay’ın çadır satmasına tepki göstermek isteyen TİP üyelerine polis müdahalesi

Kızılay’ın çadır satmasına tepki göstermek isteyen TİP üyelerine polis müdahalesi
TİP İstanbul İl Örgütü’nün depremde Kızılay’ın bünyesindeki çadırları satmasına karşı Kadıköy’de yapmak istediği eyleme polis müdahale etti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü’nün Kızılay’ın bünyesindeki çadırları satmasına karşı Kadıköy’de yapmak istediği eyleme polis müdahale etti. Polis TİP üyelerine sert müdahale ederken, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kızılay tarafından AHBAP'a 46 milyon TL değerinde 2 bin 50 adet çadır satıldı. Çadır satışına dair açıklama yapan Kızılay Başkanı Kerem Kınık ise "AHBAP'ın ve Kızılay'ın işbirliği ahlakidir, akılcıdır, yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir" demişti.

Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Yapılan açıklamaların ardından TİP İstanbul İl Örgütü, konuya tepki göstermek için bugün saat 19.30’da Kızılay Kadıköy Şubesi önünde eylem düzenlemek istedi. Ancak Süreyya Operası önünden eylem alanına yürümek isteyen TİP üyelerine polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken basın mensuplarının görüntü alması engellendi.

'50 bin kişinin öldüğü depremde bu kadar polis yok'

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ve TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın katılımıyla TİP İstanbul İl Başkanlığı önünde polis saldırısına ilişkin düzenlenmek istenen basın açıklamasında Atay’ın sözleri polis anonsu ile kesildi. Gazeteci Umut Taştan'ın çektiği görüntülerde Atay, “Bu kadar polis Antakya’da yok. 50 bin kişinin öldüğü depremde bu kadar polis yok. Biz bu dayanışmayı devam edeceğiz, bu enkazın altından kalkamayacak devlet” diye tepki gösterdi.

Yurttaşlardan polislere tepki: 'Senin hakkını da onlar savunuyor. Nasıl bu çocukları dövebilirsiniz?

Öte yandan çevredeki yurttaşlar da Kızılay'ı protesto ettikleri için polis müdahalesine maruz kalan TİP üyelerine destek verdi. Ayrıca yurttaşlar müdahaleyi gösteren polisleri de şu sözlerle eleştirdi:

"Bizim gençlerimiz çıkardı enkazlardan o yurttaşları. Senin hakkını da onlar savunuyor. Nasıl bu çocukları dövebilirsiniz? Yuh size. Ne yaptılar bu çocuklar? Kızılay çadır sattı diye protesto ediyorlar. Hepimiz ediyoruz bu devleti protesto. Yeter artık buramıza geldi."

(Kısa Dalga)

Gündem