Kızını istismar edip, intihara sürükleyen babaya 28 yıl hapis cezası

Kızını istismar edip, intihara sürükleyen babaya 28 yıl hapis cezası
İstanbul Ümraniye’de babası tarafından cinsel istismara maruz kalan ve şikayeti "Delil yok" denerek sonuçsuz kaldıktan sonra intihar eden Sinem Nur Ercan Taştan davasında fail Turan Ercan 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ümraniye’de babası tarafından henüz çocukken başlayan ve 2009 ile 2022 yılları arasında süren istismar Sinem Nur Ercan Taştan'ın babası Turan Ercan'dan şikayetçi olması ile ortaya çıkmıştı.

Sinem Nur Ercan Taştan 2022 yılında babasından şikâyetçi oldu.

Şikayet sonrasında başlatılan soruşturmada yeterli delil olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararıyla sonuçlandı. Takipsizlik kararı sonrasında Sinem Nur Ercan Taştan intihar etti.

"Hayatım boyunca tertemiz yaşamış insanım"

DHA'nın haberine göre kızının intiharının ardından annesi, Turan Ercan'ı kızını istismar ederken ki ses kaydı ile şikâyetçi oldu. Ses kaydının ardından dava açıldı. Sanık Turan Ercan duruşmadaki suçlamayı reddedip kızını suçladı: “Bu kız bütün maddeleri kullandı. Sağlıklı bir düşünceye sahip olmadığını annesi de biliyor. Diğer kızım neden böyle bir iftirada bulunmuyor. Hayatım boyunca tertemiz yaşamış insanım. Annesiyle kaç kez hastaneye götürdük. Bu kızın iftiralarının doğru olması mümkün değil. Karımla 28 yıldır evliyim böyle bir adamsam neden ayrılmadı benden. Hepsi iftiradır. Kediye bile kıyamayan insanım, kızıma nasıl kıyayım. Kızım kullandığı maddeler yüzünden halüsinasyon görüp bana iftira atmıştır. Daha önce annesinin de benimde boğazıma bıçak dayamış bir kız. Beraatımı istiyorum"

"Bana ‘gözümüz aydın Yasemin kızımız ölmüş’ dedi"

Sinem Nur Ercan Taştan’ın annesi, “Rahmetli kızımın sesi olmak istiyorum. Anne babam beni istismar ettiği için sokaklara düştüm. Bana sürekli uyuşturucu kullandığı için bunu yapıyor dedi. Beni ve kızımı tehdit etti, darbetti. Kızım ‘anne dayanamıyorum canıma kıyacağım’ demesi kulaklarımdan çıkmıyor. Bana ‘gözümüz aydın Yasemin kızımız ölmüş’ dedi. Anne olarak içim acıyor. Bana evladımı geri ver" ifadelerini kullandı. Mahkeme, sanık Turan Ercan’ın 28 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık Turan Ercan’ın kızı Sinem Nur Ercan Taştan’ı zincirleme şekilde nitelikli cinsel istismar suçundan 42 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti. (Kısa Dalga)

Gündem