KKTC'de belediyeler ayaklandı: 'Biz sizi kapatacağız'

KKTC'de belediyeler ayaklandı: 'Biz sizi kapatacağız'
KKTC'de belediyelerin birleştirilmesini öngören yasa tasarısına öfke büyüyor. Belediye işçilerinin dün Cumhuriyet Meclisi önünde başlattığı süresiz oturma eyleminde "Siz bizi kapatamazsınız, biz sizi kapatacağız" sloganları atılıyor.

KKTC'de belediyelerin birleştirilerek sayılarının azaltılmasını öngören yasal düzenleme kapsamında kapatılacak belediyelerin başlattığı süresiz oturma eylemi büyüyor. Belediye işçileri, hükümetin 'reform' adıyla sunduğu düzenlemeye karşı KKTC Cumhuriyet Meclisi'nin önünde iki gündür eylem düzenliyor.

KKTC'de yayın yapan Yeni Düzen gazetesinin haberine göre, ‘belediyeler reformu’ sonucu kapatılması öngörülen Yeniboğaziçi ve Dikmen belediyelerinin dün başlattığı eyleme bugün Esentepe ve Serdarlı belediyeleri de katıldı. Yeni Erenköy ve Dipkarpaz belediyelerinin de yarın eyleme destek vereceği açıklandı.

İşçiler "Siz bizi kapatamazsınız, biz sizi kapatacağız" sloganları atarken, Meclis kapısına da "Bu iş yeri Dikmen Belediyesi tarafından mühürlenmiştir” yazılı tabela asıldı. Kıbrıs Postası'nın haberine göre, bazı belediye çalışanları Meclis bahçe kapısını tekmeledi, yasa tasarılarını kornalar ve sloganlarla protesto etti.

Eylem nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatıldığı belirtilirken, KKTC Cumhuriyet Meclisi'nin İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi de 'Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı ve Mülki Yönetim ve Bölümleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı görüşmek üzere bugün yeniden toplanacak.

Mart ortasında kamuoyuna açıklanan yasa tasarısı, KKTC'de belediyelerin birleştirilmesini öngörüyor. Tasarı kapsamında, mevcut 28 belediyeden 15'inin kapatılması ve 13 belediye kalması planlanıyor. (Kısa Dalga)

* Fotoğraf, Yeni Düzen gazetesinden alınmıştır.

Dünya