Koca: ''Bu ay 4.5 milyon doz Biontech aşısı gelecek"'

Koca: ''Bu ay 4.5 milyon doz Biontech aşısı gelecek"'
Sağlık Bakanı Koca, önümüzdeki haftadan itibaren 60-65 yaş grubunun aşılarına başlanacağını açıkladı. Koca, Biontech aşısının testlerde kullanılacak olan ilk 5800 dozunun Türkiye'ye ulaştığını söyledi.


Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ABD-Alman ortaklığı Pfizer/BioNTech şirketlerinin ortaklığında üretilen Biontech Covid-19 aşısından 5 bin 800 dozun Türkiye'ye ulaştığını, bu ay içinde 4.5 milyon doz alımın yapılacağını söyledi. Koca, önümüzdeki hafta 60-65 yaş grubunun aşılama programının başlayacağını da açıkladı.

Riskleri azaltmaya dönük bir strateji uyguladıklarını ve stratejinin, riskin bütün ülkede eşit olmadığı gerçeğine dayandığını belirten Sağlık Bakan Koca,  tedbirlerin ciddiyet derecesinin de ilden ile farklılık gösterdiğini anımsattı.

Bakan Koca, '''Yüksek ve Çok Yüksek Risk Gruplarındaki illerimizin sakinlerinden istirhamım şudur; Riski yüksek iller, tedbirlerin ciddiyetinin yüksek olduğu illerdir. Bu ciddiyeti gösterin. İlinizdeki mücadele için bazı kararlar bizzat şehrinizdeki amir, yönetici ve uzmanlar tarafından verilmektedir. Bunların kararlarının bizim verdiğimiz kararlardan, taleplerinin bizim taleplerimizden hiçbir farkı yoktur. Sizlerin yaşama şartlarını bizden iyi bilen onlardır. Günlük hayatınıza getirdikleri düzenlemelere lütfen uyun.''

''Son 15 günde maalesef çoğu ilimizde vaka artışı görüldü''

Bilim Kurulunun, normalleşme sürecinin 15 günlük yansımalarını ve aşı konusundaki gelişmeleri değerlendirdiğini ifade eden Koca, ''Son on beş günde, maalesef çoğu ilimizde, vaka artışı görüldü.  Sonuçlar henüz hastanelere yansımaya başlamadı'' dedi.

Koca, renklere göre sınıflandırılan illerdeki vaka artış seyrinin bir süre daha takip edileceğini ifade etti.

Biontech aşısı Türkiye'de

Bakan Koca,  ''Halihazırda kullandığımız aşıdan farklı bir aşı olan Biontech aşısının testlerde kullanılacak olan ilk 5800 dozu ülkemize ulaştı. Uygulanmak üzere, bu ay 4.5 milyon doz daha gelecek. Bu sırada aşının testleri tamamlanmış olacak. Bu aşı da, aşı sırası gelenlere yapılacak'' diye konuştu.

''Gelecek hafta 60-65 yaş grubu aşılarına başlanacak''

65 yaş üstü ve sağlık çalışanlarının aşılarının tamamlandığını da belirten Koca, ''Gelecek haftadan itibaren bir alt grubun, yani 60-65 yaş grubunun aşılarına başlanacak. Yaşınız 60-65 arasındaysa lütfen telefon mesajlarınızı dikkatle takip edin'' dedi.


(Ajans Bizim)

Sağlık