Kocabey'in HSK istifası: "İstifa kararını alan Hamit Bey değil, Sayın Bahçeli, Cumhur ittifakı bir krizle karşı karşıya kalabilir"

Kocabey'in HSK istifası: "İstifa kararını alan Hamit Bey değil, Sayın Bahçeli, Cumhur ittifakı bir krizle karşı karşıya kalabilir"
Gazeteci İsmail Saymaz., HSK üyesi Kocabey'in istifasıyla ilgili bilgilerini aktardı: "Bahçeli çeşitli bakanlıklardan çalışmalara dair bilgi istiyor. Bu bilgiler istediği zamanda, istediği hızda, istediği şekilde ellerine ulaşmamış. İstifa kararını alan Hamit Bey değil, Sayın Bahçeli."

Birr dönem MHP ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin avukatlığını yapan Hamit Kocabey, Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Özlem Gürses'le Perdenin Önü Arkası programında konuşan gazeteci İsmail Saymaz, Kocabey'in istifasından önce MHP Genel Merkezi'ne çağırıldığını ve bizzat Devlet Bahçeli'yle bir görüşme gerçekleştirdiğini aktaran Saymaz, bu görüşmede Kocabey'in HSK'deki çalışmalarından memnuniyet duyulduğu ancak yaşanan bazı gelişmelerden dolayı istifasının istendiğini dile getirdi.

İstifa sonrası Kocabey'in yaptığı açıklamayı Devlet Bahçeli'nin yazdırdığını dile getiren Saymaz, yaşanan durumu ise şu sözlerle aktardı; "Bahçeli çeşitli bakanlıklardan çalışmalara dair bilgi istiyor. Bu bilgiler istediği zamanda, istediği hızda, istediği şekilde ellerine ulaşmamış. Özellikle Cumhur İttifakı'nın AKP ayağında MHP ile uyum konusunda bürokrasi açısından bir ağırdan alma olduğu, MHP'nin görmezden gelindiği algısı oluştu Devlet Bahçeli'de. Karar bu nedenle bıçak keser gibi alınmış. İstifa kararını alan Hamit Bey değil, Sayın Bahçeli. Hamit Bey de istifa edeceğini Bahçeli'den öğreniyor. Dolayısıyla bu kararı Adalet Bakanı da bilmiyor.

Bu yüzden istifa kararı kamuoyunda duyurulduğunda benim duyduğum kadarıyla Sayın Adalet Bakanı, Devlet Bahçeli'den randevu istiyor, telefonla görüşmek istiyor ve kendisine randevu verilmiyor. Telefona da çıkılmıyor. "

Hamit Kocabeyi'in istifasının Cumhur İttifakı açısından alarm düzeyinde bir vaka olduğunu ifade eden Saymaz sözlerini şöyle sürdürdü;
"En kritik anlardan biri. Çünkü bunun devamı RTÜK üyeleriyle devam edebilir. RTÜK üyeleri birden bire nötr kaldığında AKP RTÜK'te tavır alamaz hale gelebilir. Ya da başkaca kurum kuruluşlarda, MHP'li üyeler tutum almaya başlarsa AKP açısından ülke öyle arzu ettikleri gibi yönetilemez hale gelebilir.

Hamit Bey'in istifası alelade bir istifa değil. Bir hakimin, bir savcının görev yerinin değiştirilmesi gibi bir şey değil. HSK üyesi kolay kolay istifa etmez. Hele Hamit Bey gibi Devlet Bahçeli'nin adına orada bulunan bir kişi ancak parti kararıyla geri dönebilir. Nitekim "Genel başkanımızla istişare sonucunda oradaydım" dedi.

Bu MHP cenahında AKP'ye açık bir mesaj, bence alarm durumu. Burada AKP cenahının çok açık sonuçlar çıkartması gerekiyor. Hele hele Adalet Bakanlığı'nın bu istifayı internetten öğrenip bilgi almak için Bahçeli'ye ulaşma çabasının karşılıksız kalması eğer doğruysa ki ben doğru olduğunu düşünüyorum daha büyük bir gerilimi tetikleyebilir. Dolayısıyla bir krizle karşı karşıya kalabilir Cumhur İttifakı."

Gündem