Kocadağ: Keyfiyetten maça çıkmıyor değiller

Kocadağ: Keyfiyetten maça çıkmıyor değiller
Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, ligden deprem nedeniyle çekilen takımların maçları için rakiplerine üç puan verilmesinin haksızlık doğurduğunu yineledi.

Beşiktaş, TFF'nin ligden çekilen takımlar hakkındaki kararına itiraz etmişti. Siyah-beyazlı kulübün asbaşkanı Emre Kocadağ, konu hakkında yeni açıklamalar yaptı.

Emre Kocadağ bir televizyon kanalına yaptığı açıklamasında; "TFF, UEFA talimatını görmezden geliyor. Görmezden gelmek istiyor. Bunun nedeni, bazı kulüplerle ilgili fayda olabilir ama biz bunu kabul etmiyoruz. Herkes için adalet söylemini sene başından beri kullanıyor kulüpler. Ancak kendi menfaatleri başladığında, bu rafa kalkıyor. Biz Beşiktaş olarak, her zaman adaletten taraf olarak." ifadelerini kullandı.

'Gerekirse tarafsız sahada oynayalım'

Kocadağ açıklamasının devamında; "Biz, lig bittiğinde 18 deplasman oynayacağız. Başka rakibimiz 16, başka rakibimiz 17... Bu adil bir çözüm müdür? Bununla ilgili bir cevap getirmelerini bekliyoruz. 1 golle şampiyonluklar yaşanıyor. Hafta sonu Fenerbahçe deplasmanına gideceğiz. Deplasmanda oynamak önemli bir konu değilse, bu konu ligin kaderini etkilemiyorsa, bu maçları tarafsız sahada oynayalım." sözlerini sarf etti.

'Keyfiyetten maça çıkmıyor değiller'

Emre Kocadağ; "Ligden çekilen takımların lige olan etkisinin sıfıra yakın yapmamız lazım. Sıfır olma ihtimali yok. Alınan hiçbir karar tamamen doğru veya yanlış olmayacak. Vicdanlı tarafa yaklaşacak yegane sonuç, bizim önerdiğimiz çözüm olur. Bu takımlar keyfi olarak maça çıkmamazlık yapmıyorlar. Bu takımlarımız lige devam edemiyorlar. Lige etkileri yok. Bu takımları lige başlamamış gibi saymamız gerekiyor. Bu kesin çözüm müdür? Bizim için doğruya en yakın çözüm budur." diye konuştu.

'Puan kaybetmeyeceklerinin garantisi var mı?'

Emre Kocadağ açıklamasında; "Benim puan kaybettiğim yerde, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan kaybetmeyeceğinin garantisi var mı? Galatasaray, 3 sezondur Hatay deplasmanından puan alamamış. 3 puan alacağının garantisi var mıydı? Pandemi dönemindeki seyircisiz oynama kararı devletin kamu güvenlik ve sağlıkla ilgili kararıydı. Bugün depremden dolayı devletimiz lig bitti, tescil edildi deseydi boynumuz kıldan ince. TFF'nin kararıyla aynı terazide değil" dedi. (Kısa Dalga)

Spor