Kocaeli Valisi Yavuz: İki silahı ve üzerinde düzenek mevcuttu

Kocaeli Valisi Yavuz: İki silahı ve üzerinde düzenek mevcuttu
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde fabrikada yedi kişiyi rehin alan İbrahim Y., yaklaşık 10 saatin ardından yapılan operasyonla gözaltına aldı. Kocaeli Valisi Yavuz sürece dair bilgi verdi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ABD firması olan Procter and Gamble (P&G) fabrikasının ana binasını basarak içeridekileri rehin alan şüpheli, müzakerelerin sonuç vermemesi üzerine ilerleyen saatlerde operasyonla etkisiz hale getirildi. Yedi kişi kurtarıldı.

"Silah kullanmadan anlık etkisiz hale getirildi"

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, fabrikanın eski işçilerinden olduğunu belirttiği saldırganla ilgili soruya "Yaralanma yok, silah kullanmadan, anlık etkisiz hale getirildi" diye yanıt verdi, süreç sonlanmadan basın açıklaması yapmamalarının sebebini açıkladı. Vali Yavuz, henüz eylemi yapan kişiyle ilgili bağlantılara dair bilgi olmadığını belirterek yaşanan süreci şöyle özetledi:

"Kardeşlerimizin her birinin sağlık durumu iyi"

"Hassas bir müzakere süreci yürütüldü. Özellikle böylesi zamanlarda rehinelere zarar gelmemesi için basın açıklamasından özellikle uzak durduk. Hedefimiz kardeşlerimizi sağ salim oradan çıkarmaktı. Nitekim bu süreci, kıymetli emniyet mensuplarımız, istihbarat teşkilatımız, olabilecek tüm bağlantılarıyla değerlendirerek bir çalışma gerçekleştirdik ve daha sonra da rehinelere zarar vermeksizin küçük bir operasyonla etkisiz hale getirdik. Çünkü müzakereler sonuç vermedi. Kardeşlerimizin her birinin sağlık durumu iyi. Biz olay esnasına içerdeydik. Rehinelerin hepsine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik."

"Rehinelere zarar gelmeyeceğini anladığımız anda gerekeni yaptık"

"İhtiyaç için dışarı çıktığında ona göre konuşlanmıştık. Alternatif bir takım çalışmalar yapmıştık. Hareket tarzını bir kez daha değerlendirdik. Kıymetli emniyet mensuplarımız, kahraman güvenlik güçlerimiz gerekli müdahaleyi yapmak suretiyle ve rehinelere zarar gelmeyeceğini anladığımız anda gerekeni yaptık. 2 silahı vardı. Üzerinde de düzenekler mevcuttu. Dolayısıyla bizler bu konuda hassas davranırız. Her ihtimali değerlendiririz. Arkadaşlarımız gerekli incelemeyi, tahkikatın detaylarını çalışacaklar. Bizim operasyonumuzda herhangi bir ateş etme eylemine girişemedi. Arkadaşlarımız çok anlık bir hareketle etkisiz hale getirdi." (DHA)

Gündem